BİST
1399
ALTIN
502.900
DOLAR
8.7643
STERLİN
12.2195
EURO
10.4476

İzmir'de Şebeke Suyu Faciası

İzmir'in Buca ilçesinde içtikleri şebeke suyundan rahatsızlandıklarını iddia eden çok sayıda kişi hastaneye başvurdu. Şebeke suyundaki tat ve koku değişiminin klorlama ünitesindeki teknik bir arızadan kaynaklandığı açıklandı.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
21 Haziran 2021 Pazartesi 20:47
434 Okunma
İzmir'de Şebeke Suyu Faciası

İzmir'in Buca ve Gaziemir ilçelerindeki bazı mahallelerde, şebeke suyundan kötü koku geldiği yönünde şikayetlerde bulunuldu.

Akşam saatlerinde çoğunluğu çocuk yaklaşık 30 kişi, sudan rahatsızlandıkları iddiasıyla Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Acil Servisine başvurdu.

Kusma ve ishal şikayetiyle hastaneye gelen ve bir süre tedavi gören kişiler taburcu edildi.

Artan şikayetler üzerine İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi, yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

" Tahtalı Barajı'nın suyunun arıtılarak kente verildiği Görece İçme Suyu Arıtma Tesisi bünyesindeki klorlama ünitesinde kısa süreli bir teknik arıza meydana gelmiş, gereken müdahale hızla yapılarak sorun giderilmiştir. Gerekli numuneler alınarak, testler yapılmış ve insan sağlığına zarar verecek herhangi bir bulguya rastlanmamıştır. Klor oranındaki değişim nedeniyle gözlenen tat ve kokudaki farklılığın (tricloramine kaynaklı kokunun) giderilmesi için şebekedeki suyun tahliyesi gerektiğinden sorundan etkilenen Gaziemir bölgesinde 2 saat su kesintisi uygulanacaktır. Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur."

Anahtar Kelimeler:
Izmirşebeke SuyuKahraman HaberBucaZehirlenme
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.