'Profilime Bakanlar' Reklamlarına Dikkat!

Son yıllarda özellikle sosyal medyada herkesin karşısına çıkan "Profilime kimler baktı?" şeklinde yazılara tıklayanlar veya bu site ve uygulamalara bilgilerini giren kullanıcılar hakkında uyarılar yapan Siber Güvenlik Uzmanı Vahap Eren, bu tarz uygulamaların tehlikesine dikkat çekti

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
21 Haziran 2021 Pazartesi 10:07
658 Okunma

Son yıllarda özellikle sosyal medyada herkesin karşısına çıkan "Profilime kimler baktı?" şeklinde yazılara tıklayanlar veya bu site ve uygulamalara bilgilerini giren kullanıcılar hakkında uyarılar yapan Siber Güvenlik Uzmanı Vahap Eren, "Bu tarz uygulamalar ile asla profilinize kimlerin baktığını gösteremezsiniz. Peki bu uygulamalarla hedeflenen ne? Telefonlarınıza yüklediğiniz birçok uygulamaya verdiğiniz izinlerle kişisel bilgileriniz çalınabiliyor. Daha ilerisi banka hesaplarınız boşaltılabilir" dedi.

Özellikle sosyal medyada "Profilime kimler baktı" şeklinde önünüze çıkan yazı ve uygulamalara karşı uzmanlardan uyarı geldi. Siber Güvenlik Uzmanları, bu tarz uygulamaların tehlikesine dikkat çekerek, bilgilerin girilmemesi gerektiği konusunda uyarı yaptı.

Ronaldo'dan Sosyal Medya Rekoru
Ronaldo'dan Sosyal Medya Rekoru
Meclis, Youtuber Enes Batur’u Dinleyecek
Meclis, Youtuber Enes Batur’u Dinleyecek
Dolandırıcılardan Yeni Taktik: Sosyal Yardım Tuzağı
İngiliz Kulüplerden Sosyal Medya Boykotu!
WhatsApp ve İnstagram'da Erişim Sorunu
Anahtar Kelimeler:
Vahap ErenKahraman HaberReklamSiber GüvenlikProfilime BakanlarProfilime Kimler Baktı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.