İtalya'nın Şampiyonluk Kutlamalar Sonrası Koronavirüs Vakaları 5 Kat Arttı

İtalya Milli Futbol Takımı'nın EURO 2020 zaferiyle birlikte Roma'da gerçekleştirilen kutlamalar sonrasında kentte yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarında artış gözlemlendi.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
21 Temmuz 2021 Çarşamba 18:10

Başkent Roma'daki koronavirüs vaka sayısı, İtalya'nın İngiltere'yi yenerek EURO 2020 şampiyonluğuna ulaştığı 11 Temmuz tarihinden itibaren 5 kat arttı.

Haber ajansı ANSA'nın bildirdiğine göre, dün başkentte son 24 saat içinde 557 yeni vaka kaydedilirken, 11 Temmuz'da görülen yeni vaka sayısı ise 122 olarak kayıtlara geçti.

Avrupa şampiyonu İtalya, Roma'da şampiyonluk turu attı

Lazio bölgesi de başkent merkezli vakalardaki patlamayla birlikte, EURO 2020 finali günündeki 164 vakaya kıyasla dün toplam 681 yeni vaka kaydetti.

Verileri açıklayan Lazio Bölgesel Sağlık Konseyi üyesi Alessio D'Amato, Roma şehir merkezinde büyük bir kalabalıkla şampiyonluğun kutlanmasını destekleyen İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Gabriele Gravina'yı eleştirdi.

D'Amato, "Sözde 'Gravina etkisi'nin bedelini ödüyoruz. Ancak bu bedeli hastanelerde karmaşa yaşamadan karşılıyoruz" dedi. D'Amato, ağırlıklı olarak henüz aşılanmamış gençlerde vaka artışının gözlemlendiğini de sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
İtalyaRomaKoronavirüsVaka Sayısı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.