Bakanı Elvan'dan Çarpıcı Döviz Kuru Mesajı
Son Dakika
Elvan'dan Döviz Kuru Mesajı
Lugansk’ta Doğalgaz Boru Hattında Patlama
Son Dakika
Doğalgaz Boru Hattında Patlama
Dünyanın En Ünlü Aslanı 'Scarface' Öldü
Son Dakika
Ünlü Aslan 'Scarface' Öldü

Berkin Elvan Davasında Karar Belli Oldu

Berkin Elvan'ın öldürülmesine ilişkin sürdürülen dava bugün Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Sanık polis Fatih Dalgalı hakkında kasten öldürme suçundan 16 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Dalgalı tutuklanmadı, hakkında yurt dışı çıkış yasağı adli kontrol tedbiri uygulandı. Sanık Dalgalı, cezası Yargıtay tarafından onanırsa cezaevine girecek.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
18 Haziran 2021 Cuma 16:20
526 Okunma

Gezi Parkı direnişi sırasında polisin attığı gaz fişeği ile yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın öldürülmesine ilişin davanın 20'inci duruşması görüldü. Dosyada sona doğru gelinmişken heyet bir kez daha değişti. Mahkeme başkanı tek amaçlarının adil karar vermek olduğunu söyledi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti sanık polis Fatih Dalgalı'nın müebbet hapisle cezalalandırılmasına karar verdi. Cezada indirim uygulayan mahkeme heyeti sanık polisin 16 yıl 8 ay hapisle cezlandırılmasına karar verdi.

Sanık hakkında tutuklama kararı vermeyen heyet sanık polis için yurt dışına çıkış yasağı konulmasına karar verdi.

HEYET DEĞİŞTİ, SANIK YİNE SEGBİS İLE BAĞLANDI

Gezi Parkı protestolarının sürdüğü 16 Haziran 2013 tarihinde İstanbul Okmeydanı’ndaki evinden çıkan 14 yaşındaki Berkin Elvan, bir daha evine dönemedi. Polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesiyle ağır yaralandı, yaşam mücadelesinin 269. gününde 16 kiloya düşen Berkin Elvan, 11 Mart 2014 tarihinde yaşamını yitirdi. 8 yıldır adalet için her kapıyı çalan Elvan ilesi ise bugün bir kez daha Çağlayan’da adalet arıyor. Sona doğru gelinen davanım 20. duruşması, Çağlayan 17. Ağır Ceza Mahkemesinde görülüyor. Adliye önünde yoğun polis ablukasının yaşandığı duruşma saat 10.35’te başladı.

Savcının 'bilinçli taksirle öldürmek' suçundan ceza istediği sanık Fatih Dalgalı daha önceki duruşmalarda olduğu gibi duruşmaya SEGBİS ile katıldı. Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan, babası Sami Elvan, ablaları Gamze ve Özge Elvan’ın takip ettiği duruşmayı CHP Milletvekilleri Ali Şeker, Sezgin Tanrıkulu, Mahmut Tanal, Sera Kadıgil, Turan Aydoğan, HDP Milletvekili Musa Piroğlu, TİP Milletvekili Barış Atay, EMEP Genel Başkan Yardımcısı Levent Tüzel, SOL Parti adına Alper Taş ile çok sayıda demokratik kitle örgütü temsilci ve siyasi parti yönetici izledi.

Nestle ve Cargill'e Açılan Dava Reddedildi
Sözde İlaç Mucidine Dolandırıcılık Davası
Soma Davasında Karar Belli Oldu
Halkbank: ABD'deki Davada Uzlaşma Haberleri Yanıltıcı
Altan Tan'dan HDP'ye: Neden Erdoğan’la Keskin Bir Düşmanlık Kuruyorsunuz
Altan Tan'dan HDP'ye: Neden Erdoğan’la Keskin Bir Düşmanlık Kuruyorsunuz
Anahtar Kelimeler:
Berkin ElvanDava KararKahraman HaberYargıtay
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.