BİST
1415
ALTIN
499.567
DOLAR
8.6628
STERLİN
12.0265
EURO
10.3273

HDP İddianamesi İçin Kabul İstemi

Anayasa Mahkemesi (AYM) raportörü, HDP'ye yönelik kapatma iddianamesinin ilk incelemesini tamamladı. Raportör, iddianamenin kabulünü talep etti.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
18 Haziran 2021 Cuma 11:48
702 Okunma

Anayasa Mahkemesi (AYM) raportörü, HDP hakkında kapatılması istemiyle hazırlanan iddianameye ilişkin ön inceleme raporunu tamamladı. Rapor, mahkeme üyelerine dağıtıldı.

Habertürk TV'de aktarılana göre raportör, söz konusu iddianamenin kabulünü istedi. Raportör, mal varlığına el konulması talebini ise reddetti

Süreç nasıl işleyecek?

İddianame, kabul edilmesi halinde ön savunma için HDP'ye gönderilecek. HDP'nin savunması sonrası Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, esas hakkındaki görüşünü sunacak. HDP, bu görüşe karşı da savunma yapacak.

Daha sonra raportör, esas hakkındaki raporunu hazırlayacak. Bir parti hakkında kapatma kararı alınabilmesi için 15 üyeli AYM'de üçte iki çoğunluk, yani 10 oy gerekiyor.

Anahtar Kelimeler:
HdpKahraman HaberIddianameAnayasa MahkemesiAymRaportör
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.