Myanmar'da Güvenlik Güçleri Katliamı: 25 Ölü

Myanmar'da güvenlik güçlerinin darbe karşıtlarına yönelik baskınında 25 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Çatışmalarda Myanmar ordusundan bir kişinin de öldüğü bildirildi.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
04 Temmuz 2021 Pazar 15:07

Myanmar Now gazetesindeki haberde, Myanmar ordusunun 2 Temmuz'da Sagaing eyaletine bağlı Depayin ilçesinde darbe karşıtlarına düzenlediği baskında sivilleri hedef aldığı bildirildi.

Ordunun saldırılarına darbe karşıtlarının silahla cevap verdiği ve çıkan çatışmalarda darbe karşıtı 25 kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı.

Askeri yönetimi destekleyen Global News Light of Myanmar gazetesindeki haberde ise 'silahlı terörist' olarak nitelendirilen darbe karşıtlarının Depayin'de askerlere pusu kurduğu öne sürüldü.

Haberde, çatışmalarda Myanmar ordusundan bir kişinin hayatını kaybettiği belirtildi fakat darbe karşıtlarından ölenlere dair bilgi verilmedi.

Askeri yönetim lideri, doğum gününde protesto edildi

Myanmar ordusu, etnik silahlı gruplarla ateşkesi bir ay daha uzattı

Öte yandan Myanmar genelinde askeri darbe karşıtları, cunta lideri General Min Aung Hlaing'ın doğum günü dolayısıyla protestolar düzenledi.

Yangon ve Mandalay gibi kalabalık şehirlerde sokaklara dökülen on binlerce kişi, General Hlaing'ı, "Keşke doğmasaydın" ve "Canın cehenneme" yazılı pankartlarla protesto etti.

Sosyal medyada da çok sayıda kullanıcı, Hlaing'ı doğum günü dolayısıyla lanetleyen paylaşımlarda bulundu.

Birleşmiş Milletler'den Myanmar'da Darbe Uyarısı
Myanmar'da 3,4 Milyon Kişi Açlık Riski Altında
Myanmar'da Ölenlerin Sayısı 521'e Yükseldi
Japonya, Myanmar'daki Şiddet Olaylarını Kınadı
Myanmar'da Korkunç Katliam: 56 Ölü!
Anahtar Kelimeler:
MyanmarKahraman HaberDünyaKatliamDarbe Karşıtı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.