Melih Bulu'ya 'Boğaziçi' Şoku!

Boğaziçi Üniversitesi’nde atama kararı büyük tepki ile karşılanan Melih Bulu'ya bir şok da Boğaziçi Öğrencilerinden geldi. Prof. Dr. Melih Bulu’nun “Altı ayda biteceğini öngörüyorum” diyerek üzerini kapatmak istediği ‘Boğaziçi direnişi’ altıncı ayına girdi. Eylemin 6. ayında düzenlenen etkinliklerde öğrenciler Melih Bulu'yu istifaya davet etti.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
04 Temmuz 2021 Pazar 00:53

Boğaziçili akademisyenler ve öğrenciler, Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasına yönelik protestolarını 6. ayında sürdürüyor. Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri rektörlüğe sırt dönme eylemlerini gerçekleştirirken, kampüs içerisinde öğrenciler tarafından yürüyüş gerçekleştirildi. Öğrenciler daha sonra Güney Kampüs meydanında bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

MELİH BULU HAYATININ ŞOKUNU YAŞADI”

Direnişlerinin 6. ayında açıklamalarda bulunan bir Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi, rektör Melih Bulu'nun “Eylemler 6 aya bitecek” açıklamasını hatırlatarak, “Melih Bulu 6 ayda sıkılıp gideceğimizi düşünüyordu. Ama biz gitmiyoruz. Bu durum Melih Bulu'ya hayatının şokunu yaşattı.Bu süreçte üniversite senatomuz gasp edildi. Hiçbirimiz kazandığımız okulda okumuyoruz şu anda. Bize ahlaksız dediler ama ben, Katarlı zenginlerin çocuklarına peşkeş çekilen üniversitelerden daha büyük bir ahlaksızlık görmüyorum” diye konuştu.

Öğrenciler, başta rektör Melih Bulu olmak üzere yardımcıları Naci İnci, Fazıl Önder Sönmez, Gürkan Kumbaroğlu'nu istifaya çağırdı.

KAMP KURDULAR

Eylemlerinin 6. ayını kutlayan Boğaziçili öğrenciler Güney Kampüs'teki çimlere çadırlarıyla kamp kurdu ve çeşitli etkinlikler düzenledi.

Bulu, “Asla istifayı düşünmüyorum” diyerek, ‘bu krizin altı ay içinde biteceğini öngördüğünü, öyle de olacağını’ ifade etmişti.

Eylmelerin 180’inci gününde Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri Kuzey Kampüs’ten Güney Kampüs’e yürüdü. Akademisyenler her iş günü olduğu gibi “Kabul etmiyoruz vazgeçmiyoruz” diyerek arkalarını 123’üncü kez rektörlük binasına döndü.

Anahtar Kelimeler:
Melih BuluBoğaz IçiKahraman HaberGündemBoğaziçi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.