Sınavda Yüksek Puan Aldılar, Mülakatta Elendiler!

Demiryollarındaki görevde yükselme sınavında yüksek puan alan Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) üyelerinin tamamına yakınının mülakatta elendiği öne sürüldü.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
04 Temmuz 2021 Pazar 13:18

TCDD Taşımacılık A.Ş. bünyesinde 26 Ekim 2019'da yapılan 'görevde yükselme ve unvan değişikliği' sınavının mülakatı yaklaşık iki yıl sonra gerçekleştirildi. Mülakata 135 kişi girdi, 86 kişi kazandı. Kazananlardan sadece ikisinin Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) üyesi olduğu belirlendi.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre mülakatta elenen BTS üyeleri arasında yazılı sınavda 100 puan alanlar da var. Ulaştırma Memur-Sen ve Türk Ulaşım Sen Üyeleri ise kazananlar listesinin neredeyse tamamını oluşturdu.

Konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "Mülakatın amacının kayırmacılık olduğunu bir kez daha gördük. 10-15 yıldır görevde yükselme umudu ile bekleyenlerin yazılı sınavdaki başarıları, sözlü sınavla ellerinden alındı. Hakkı olana hak edene hakkı verilmelidir” dedi. Gürer, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na "TCDD Taşımacılık'ta yüksek puan alan ama mülakatta elenenlerin neredeyse tamamının Birleşik Taşıma Sendikası üyesi olması tesadüf müdür?” diye sordu.

Son Güncelleme: 04.07.2021 13:20
Anahtar Kelimeler:
DemiryollarıKahraman HaberMülakatSınavTorpil
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.