BİST
1530
ALTIN
421.898
DOLAR
7.7315
STERLİN
10.7500
EURO
9.1608
Son Dakika
Usta Oyuncu Hayatını Kaybetti
Başkan Özdemir'den KahramanHaber'e Ziyaret
Göksun'da AKP'den Kadın Sağlık Çalışanlarına...
Bakan Koca Açıkladı: Atamalar Başlıyor
Son Dakika
Kahramanmaraş Millet Konakları'yla Fark Yaratıyor

Beyaz Saray'a Yönelik Siber Saldırılar Arttı

Beyaz Saray'dan yapılan resmi açıklamaya göre son dönemde devlet verilerine sızma girişimine ilişkin siber saldırıların sayısı arttı. Durumun ciddiyetini vurgulayan yetkililer, geliştirdikleri yama yazılım programlarına rağmen saldırıları önlemekte güçlük çektiklerini itiraf ettiler.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
08 Mart 2021 Pazartesi 13:41
30 Okunma

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre sistemin ağ operatörlerine ilişkin gerçekleştirilen siber saldırıların ciddiyeti son dönemde daha da arttı.

ABC News'taki habere göre, Beyaz Saray yetkilisi, Amerikan teknoloji şirketi Microsoft'un e-posta programının siber saldırıya uğramasının ardından halen tehlikenin sürdüğünü bildirdi.

Hazırlanan yeni bir yama yazılım programının hala ciddi güvenlik açıkları bıraktığına işaret eden yetkili, ağ operatörlerinin bu durumu ciddiye alması gerektiğini belirtti. Beyaz Saray yetkilisi, ABD'nin üst düzey güvenlik yetkililerinin bundan sonra hangi adımların atılması gerektiği konusunda çalıştıklarını kaydetti. CNN, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin siber saldırılara karşı bir görev gücü oluşturduğunu bildirmişti.

Microsoft, geçen hafta Çin'i ABD'deki çok sayıda kurum, kuruluş ve şirketin elektronik postalarına siber saldırı düzenlemekle itham etmiş ve e-posta sunucularına saldıran Çinli bilgisayar korsanlarının "devlet destekli, oldukça yetenekli ve bilgili" olduğunu kaydetmişti.

Anahtar Kelimeler:
Beyaz SaraySiber SaldırıAmerikaSiberAbd
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.