İrfan Aydın: Soylu’ya Dava Açtığım İçin Gözaltına Alındım

Geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan Üçüncü Göz Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İrfan Aydın, ifadesini verdikten sonra serbest bırakıldı. Bir geceyi nezarette geçiren Aydın, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ‘’Anadolu Ajansı’nın servis ettiği gibi Cumhurbaşkanına hakaret suçuyla değil, Süleyman Soylu’yu dava ettiğim için gözaltına alındım.’’ dedi.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
03 Temmuz 2021 Cumartesi 12:06

Orhangazi ilçesinde yerel internet sitesinin imtiyaz sahibi olan İrfan Aydın, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından geçtiğimiz günlerde gözaltına alınmıştı. Gözaltında bir gece geçiren Aydın, ertesi gün adliyede verdiği ifade sonrası serbest bırakıldı.

 ‘Dimdik Durdum Allah’ın İzniyle’

Serbest bırakıldıktan sonra sosyal medya üzerinden yayın yapan Aydın, süreci şöyle anlattı: ‘’Büromdan alındığımda çok kibar biçimde muamele gördüm. Araçta polislerle sohbet ettik, konuştuk. Niçin alındığımı sorduğumda nazik biçimde gittiğimiz yerde öğreneceğim söylendi. Süleyman Soylu ile ilgili bir mesele olacağını tahmin ettim. Gidene kadar her şey güzel, tam organize şubeye ineceğiz kelepçe takalım dediler. Eğer devletin kanunu kuralı buysa takın dedim. Sonrasında ters kelepçe takacaklarını söylediler. Ters kelepçenin şov amaçlı olduğunu ve kanuna da uyuşmadığını belirttim. Zorluk çıkartmamamı söylediler, ben de üzerine basa basa şov yapmayın dedim ve kabul ettim. Arabadan indik, karşıda ayarladıkları kameramanı gördüm. O kibar olan polisler biranda başımı zorla eğmeye çalıştılar. Dimdik durdum Allah’ın izniyle. İstedikleri görüntüyü alamadılar.’’

‘Sedat Peker’e Teşekkür Ediyorum’

Gözaltında bulunduğu esnada kendisine destek tweetleri atan Sedat Peker’e de teşekkür eden Aydın ‘’Sedat Peker’e, ailesine ve sevenlerine hususiyetle teşekkür ediyorum. Ebedi dostluk, ebedi düşmanlık yok; vatan için dostlu, vatan için düşmanlık var. Kim vatanıma kastetmişse babamın oğlu olsa düşmanımdır, kim vatanımdan yana yer alırsa kan davalım olsa dostumdur. Sedat Peker ile ilgili hiçbir hazırlanmış suç dosyası yoktur, verilmiş hüküm yoktur. Dolayısıyla Sedat Perk'i övmek, suçu ve suçluyu övmek kapsamına girmez. Bilmiyorlarsa hepsine hukuk dersi vereyim.’’ dedi.

'Ey Soylu! Devletin Polisi Senin Emir Erin mi?'

Adliyeye geldiğinde orada yüze yakın polisin bulunduğunu iddia eden Aydın, ''Basit bir dava için bu kadar polisi yığmanın manası ne? Süleyman Soylu'ya velev ki hakaret etmiş olayım, bunun TCK'da karşılığı bakana hakarettir. Bu durumda emniyet seni çağırır, ifadeni alır ifade kapsamında savcı ister soruşturma açar ister açmaz. Mahkeme bitinceye kadar da tutukluluğu gerektiren bir şey olmaz. Şimdi soruyorum, Süleyman Soylu, devletin polisi senin emir erin mi? Faşist bir devlet yapısı kurmak istiyorsunuz, kuramayacaksınız. Sayın Erdoğan oyununuzu gördü.’’ şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 03.07.2021 12:33
Anahtar Kelimeler:
Irfan AydınGözaltıKahraman HaberSüleyman SoyluOrhangaziSedat Peker
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.