Ayakları Kesilen Köpeğe Yürüteç Desteği

Şırnak'ın Silopi ilçesinde ön ayakları kopuk halde bulunan köpek için hayvanseverler engelli hayvanlar için yurt dışından ithal eden bir firma aracıyla yürüteç temin etti.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
11 Temmuz 2021 Pazar 10:54

Geçtiğimiz ay ön ayaklarını biçerdöverin kopardığı bir köpek bulundu. Hayvanseverlerin yardımıyla  köpek nce Adana'ya gönderilerek, tedaviye alındı. İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre Adana’da tedavisi tamamlanan ve sağlığına kavuşan köpeğe daha iyi şartlarda bakılması ve protez temin edilmesi için İstanbul'a gönderildi.

Sohayko Derneği Başkanı Yasin Yılmaz, amaçlarının köpeğe protez yaptırmak olduğunu ancak önce yürütecini temin ederek, protez için çalışmalarının devam etiğini belirtti. Yılmaz, yürüteci engelli hayvanlar için yurt dışından ithal eden bir firma aracıyla getirdiklerini belirterek, köpek ilk yürütece oturmasından itibaren yürüdüğünü belirtti.

Yılmaz, "Birçok hayvansever köpek için seferber oldu ve yürüteci için iş insanları ve oyuncular destek oldular. Şimdi de köpek için düşünülen protezlerin çalışmalarına başladık. Köpeğimiz artık İstanbul'da bizimle yaşayacaktır" dedi.

Anahtar Kelimeler:
şırnakKahraman HaberHayvanseverYürüteçDestek
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.