Küçük Piyanistten Büyük Başarı

Şanlıurfa'da yaşayan 11 yaşındaki Defne Ekmekçi, çevrimiçi düzenlenen "Çocuk ve Genç Yaratıcılık Müzik Yarışması"nda dünya şampiyonu oldu. İlk canlı performansını sergileyen Ekmekçi, büyük beğeni topladı.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
17 Haziran 2021 Perşembe 11:17
526 Okunma
Küçük Piyanistten Büyük Başarı

Piyano tutkunu Defne Ekmekçi, Fransa'da çevrimiçi düzenlenen "Çocuk ve Genç Yaratıcılık Müzik Yarışması"nda birinci oldu. 

250 yarışmacı arasından başarısıyla sıyrılarak dünya şampiyonu olan Ekmekçi, bu kez yarış için değil, dinleyicilerine müzik ziyafeti vermek için piyano başına geçti.

Seçtiği eseri kalabalık önünde çalan Defne, performansıyla beğeni topladı.

"Küçük kızımız dünya birincisi oldu"

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, "Küçük kızımız dünya birincisi oldu. Kendisini biraz önce tebrik ettik, ödüllendirdik. Urfa'dan birçok sanatçı çıkacak. Müzik şehri olarak başvurumuzu yaptık. Bence dünyada müzik şehri olmayı hak eden tek bir şehir varsa, o da Şanlıurfa'dır. Çünkü müziğin her türlüsü burada var. "

“Uluslararası Piyano Öğrencisi” unvanını da kazanan ve bu alanda Türkiye'de tek olan Defne Ekmekçi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince ödüllendirildi.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaKahraman Haberşanlıurfa HaberleriDefne EkmekçiÇocuk Ve Genç Yaratıcılık Müzik Yarışması
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.