Milli Helikopter Tasarım Onayı Aldı

Savunma sanayinin yıldızı Genel Maksat Helikopteri GÖKBEY "Tasarım Organizasyonu Onayı" aldı. Açıklama, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii TUSAŞ'tan geldi.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
17 Haziran 2021 Perşembe 11:09
535 Okunma
Milli Helikopter Tasarım Onayı Aldı

Açıklamada, Türkiye'nin yerli ve milli helikopteri Gökbey'e, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından "Tasarım Organizasyonu Onayı" verildiği ve böylece çok yakında Türkiye semalarında süzülecek olan GÖKBEY için kritik bir aşamanın daha başarıyla geçildiği vurgulandı.

Açıklamada, ürünün standartlara uygun olduğu ve üretime geçebileceği anlamına gelen "TİP sertifikası" alma yolunda da önemli bir adım atılmış olduğu belirtildi.

Daha önce TUSAŞ'ın, sabit kanat Hürkuş için sertifikasyon yetkisi bulunuyordu. Şimdi sıranın yüzde yüz milli helikopter olan GÖKBEY''de olduğu belirtiliyor.

PKK'nın Finans Kaynağına Büyük Darbe
THY Boeing ile Sözleşmesini Uzattı
İsrail Savaş Uçakları, Gazze'yi Vurdu
İsrail Savaş Uçakları, Gazze'yi Vurdu
'Türk Yıldızları' Amasya Semalarında Uçtu
Anahtar Kelimeler:
SavunmaSavunma SanayiKahraman HaberGökbeyTasarım Onayı Tusaş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.