Türkiye'den Afganlara Komandolu Önlem!

Taliban’dan kaçan Afganların olası göçüne karşı Türkiye-İran sınır hattı 20 bin personelle ‘ablukaya’ alındı. 7/24 İHA’larla gözetlenen sınır boyunda komandolar, pusu faaliyetleriyle her türlü kaçak geçişi anında önlüyor. Adeta kuş uçurtulmayan İran sınırında, bu yılın ilk 6 ayında 51 bin 122 kişinin yasadışı geçişi engellendi.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
18 Temmuz 2021 Pazar 10:45

Türkiye, Afganistan’da Taliban’ın ilerleyişi nedeniyle olası yoğun göçe karşı doğu bölgelerindeki sınır hatlarında çok sıkı güvenlik önlemleri almaya başladı. Özellikle Türkiye-İran sınır hattında önlemlerin arttırıldığı bildirildi.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, İran sınır hattı modüler beton duvar, güçlendirilmiş panel çit, elektro-optik kuleler ve insansız hava araçları (İHA) ile 24 saat aralıksız gözlenerek, adeta kuş uçurtulmuyor.

150 KARAKOL, 20 BİN PERSONEL

Sözkonusu sınır hattında 20’ye yakın hudut taburu görev alırken, hudut birliklerine komando takviyeleri yapıldı. 150’ye yakın hudut karakolunda, komandolarla birlikte sınır hattının güvenliği için görev yapan personel sayısı 20 bini buldu. Sınır hattında 7/24 devriye gezilirken, sıklıkla pusu faaliyetleri yapılıyor.

Anahtar Kelimeler:
TalibanAfganistanTürkiye IranönlemAfgan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.