BİST
1447
ALTIN
525.697
DOLAR
8.6242
STERLİN
12.2368
EURO
10.5198
Son Dakika
6 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
Son Dakika
Piyasanın En Değerlisi Foden
Son Dakika
Liselerde Yüz Yüze Eğitim Başladı

Türk gazeteci, İkinci Doz Aşıdan Sonra Afgan Oldu

İki doz koronavirüs aşısını olduktan sonra HES uygulamasından aşı kimliği alan gazeteci Ahmet Tunagür, aşı kimliğinde uyruğunun Afganistan yazdığını fark etti. Şaşkınlık yaşayan Tunagür, "Kimin aklına gelir ki, insanın hayatını kilitleyecek bir sorunla karşı karşıyayız " ifadelerini kullandı.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
07 Haziran 2021 Pazartesi 18:58
623 Okunma

İki doz koronavirüs aşısını olan ve Hayat Eve Sığar uygulamasından aşı kimliği alan gazeteci Ahmet Tunagür, aşı kimliğinde yer alan uyruk bölümünde Afganistan yazısıyla şaşkınlığa uğradı.

Sözcü'den Sevgim Begüm Yavuz'un aktardığına göre, Ahmet Tunagür yaşadığı olayı şöyle anlattı:

“Cuma günü Bodrum Devlet Hastanesi'nde 2'nci doz Biontech sıram geldi. Aşı olduktan 1 saat sonra Hayat Eve Sığar (HES) uygulamsına 2 dozu da olduğum için aşı kimliği oluşturabildiğim belirtildi. Kimlik kartı uluslararası şekilde hazırlanmış. Uyruk kısmına geldiğinizde ise Afganistan yazıyor. Aynı aşı kimliğinde T.C. kimlik numaram ve pasaport numaram da var. Afgan olmuşum. Nereye başvuracağıma bakıyorum şimdi”.

Aynı sorun başkalarında da var

Kendisine okurları tarafından da çok sayıda mail geldiğini belirten Tunagür, “Okurlardan ‘Bende de Afganistan yazıyor' diye çok sayıda mail geldi. Hiç tanımadığım okurlar yazıyor. Onlar da bilmiyor ne yapacaklarını. MHRS'nin telefon numarasını düşürmeye çalışıyorum. Şaşkınım, nasıl düzeltileceğini bilmiyorum. İnsanın hayatını kilitleyecek bir sorunla karşı karşıyayız. Kimlik kartını alır almaz fark edemedim, kimin aklına gelir ki?” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Ahmet TunagürKahraman HaberTürk GazeteciAfganHayat Eve Sığar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.