Kızılay'dan 'Kızılay Kadınları Filistinli Yetimlere Sahip Çıkıyor' Temalı Kermes

Filistin için çeşitli kampanyalar düzenleyen Kızılay, yetim çocuklar için örnek olacak etkinlikler gerçekleştiriyor.

Fatma Nur Selçuk
Fatma Nur Selçuk
08 Haziran 2021 Salı 10:25
723 Okunma

Filistin için çeşitli kampanyalar düzenleyen Kızılay, yetim çocuklar için örnek olacak etkinlikler gerçekleştiriyor.

'Kızılay kadınları Filistinli yetimlere sahip çıkıyor' kampanyası kapsamında Türkiye genelinde bulunan 23 Kadın Teşkilatı ve şubenin desteğiyle bir kermes düzenlendi.

Kızılay kermeste; gönüllülerin kendi evlerinde hijyen kurallarına göre hazırlamış olduğu yiyecekler ile atölyelerde ve evlerinde ürettikleri el işi ürünleri sergileyip satışa sunuyor. Kermesten elde edilen gelirleri ise Filistin'deki yetimler için kullanacak olan Kızılay, bölgede yaşanan olayların daha iyi anlaşılması ve vatandaşların bu konuda duyarlılık kazanmaları için küçük bir fotoğraf sergisi de düzenleniyor. İlki Ağrı'da mayıs ayının sonunda başlayan kermes, bir ay boyunca farklı il ve ilçelerde devam edecek. Bu kapsamda Türk Kızılay Selçuklu Şubesi Kadın Kolları da 'Kızılay Kadınları Filistinli Yetimlere Sahip Çıkıyor' temalı kermes düzenledi. Düzenlenen kermese ilgi yoğun oldu.

"Kermese ilgi yoğun oldu"

Düzenlenen kermes hakkında açıklamalarda bulunan Türk Kızılay Selçuklu Şubesi Kadın Kolları Başkanı Sinem Sorguç, "Filistin'de saldırılar sonrası birçok çocuk yetim ve öksüz kaldı. Türk Kızılay Kadın Kollarımızın Türkiye genelinde düzenlediği kermes kampanyası kapsamında Kızılay Kadınları Filistinli Yetimlere Sahip Çıkıyor' temalı kermes düzenledik. Düzenlenen kermese Konyalıların ilgisi yoğun oldu, bu da bizleri memnun etti. Gönüllü bayanlarımızın yaptıkları bu el emeği göz nuru ürünler Filistinli çocuklar için çok önemli. Bu çalışmaların boyutu küçük olabilir ama manevi değeri çok büyüktür. Düzenlenen bu kermes sadece kermes olmayıp zulme karşı da bir çığlık bir haykırıştır. Kermesimize katılarak destek olan gönüllülerimize, Kadın Kolları Üyelerimize, vatandaşlarımıza, Konya Protokolüne ve STK Temsilcilerine teşekkür ediyorum " şeklinde konuştu. 

Kızılay'dan 20 Ülkeye Ramazan Bereketi
Kahramanmaraş'ta Türk Kızılay'ından Yürekleri Isıtan Sürpriz
Kahramanmaraş'ta Sokak Hayvanları Unutulmadı
Kahramanmaraş'ta Sokak Hayvanları Unutulmadı
Anahtar Kelimeler:
FilistinKızılayKahraman HaberYetimIsrailKermesKızılay Kadınları Filistinli Yetimlere Sahip Çıkıyor
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.