BİST
1372
ALTIN
491.947
DOLAR
8.7277
STERLİN
12.0948
EURO
10.3913
Son Dakika
Türkiye’de 29 Haziran 2021 Covid-19...
Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli’ye Yanıt
Tren ve Otobüs Garlarında Aşı...
Türksat 5A Hizmete Başlıyor
Son Dakika
Türksat 5A Hizmete Başlıyor
Son Dakika
Euro/Dolar Zirve Yaptı
Flaş Haber
Almanya Wembley'den Çıkamadı
Kapat

HDP İl Binasına Saldırıda Şok Gelişme!

İzmir'in Konak ilçesindeki bir binaya giren kimliği belirsiz kişi, tabancayla sokağa ateş açtı. Şüpheli, olay yerine gelen polis tarafından gözaltına alındı. İzmir'deki olayda 1 kişi hayatını kaybetti. İzmir Valiliği'nden gelen açıklamada ise, 'HDP il binasına, sağlık çalışanıyken istifaen ayrılmış olan O.G. isimli şahıs girerek, parti çalışanı olan D.P. isimli şahsı tabanca ile ateş ederek öldürmüştür.' ifadeleri kullanıldı.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
17 Haziran 2021 Perşembe 12:57
1731 Okunma

İhbar üzerine olay yerine polis, ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Binanın bulunduğu cadde ve sokaklar güvenlik şeridi altına alınarak, yaya ve araç trafiğine kapatıldı.

Çevredeki işyerleri boşaltıldı, bazı esnaflar kepenk kapattı. İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın da olay yerine geldi. Saldırgan gözaltına alındı. Zanlının açık ismi ve eyleminin nedeni hakkında henüz bilgi verilmedi.

İZMİR VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

İzmir Valiliği’nden yapılan açıklamada, “HDP il binasına, sağlık çalışanıyken istifaen ayrılmış olan O.G isimli şahıs girerek, parti çalışanı olan D.P. isimli şahsı tabanca ile ateş ederek öldürmüştür. Şüpheli şahıs yakalanmış olup olay tüm yönleriyle araştırılmaktadır” denildi.

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, “Parti binamızın tam karşısında bir polis çadırı var. Saldırı göz göre göre oldu” dedi. Çepni, “Daha önce de benzer provokasyon girişimleri oldu. Özellikle İçişleri Bakanlığı'nın partimize yönelik kara propaganda sürecinin bir sonucudur” diye konuştu.

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, “Partimiz uzun süredir hedef haline getiriliyor. Çetenin, mafyanın cirit attığı bir iktidar bloğu içinde yaşadığımız için bu saldırıyı otomatikman siyasilerin yol açtığı bir saldırı olarak görüyoruz. Umuyorum ki can kaybı olmadan, hiçbir insana zarar gelmeden bu vahim olay atlatılır” ifadelerini kullandı.

HDP Genel Merkezi’nin resmi Twitter hesabında yapılan açıklamada, “Binamız ateşe verildi. İçeride görevli bir arkadaşımız bulunmakta. Saldırının faili de azmettiricileri de bellidir. Herhangi bir olumsuzluktan iktidar ve kışkırtıcılar sorumlu olacaktır” denildi.

Son Güncelleme: 17.06.2021 13:51
Anahtar Kelimeler:
HdpIl BinasıKahraman HaberIzmir ValiliğiHdp Izmir
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.