BİST
1431
ALTIN
502.957
DOLAR
8.5400
STERLİN
12.0647
EURO
10.3502
Flaş Haber
İtalya'dan, İsviçre'ye Farklı Tarife: 3-0
Kapat

Erdoğan-Biden Görüşmesi Dolar Fiyatlarını Etkiledi

Erdoğan-Biden zirvesinden piyasaların fiyatlayabileceği bir mesaj ve sürpriz çıkmadı. Görüşme öncesi 8,40 seviyesinde yer alan dolar/TL, 8,47'nin üzerine çıktı.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
15 Haziran 2021 Salı 01:00
865 Okunma

Piyasaların merakla beklediği kritik Erdoğan-Biden zirvesi gerçekleşti. 

Buluşmada şu ana kadar piyasaların fiyatlayabileceği olumlu  yada olumsuz mesaj çıkmadı.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan yapıcı ve yararlı bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, piyasanın özellikle izlediği S-400 konusunda, "Bizim düşüncemiz daha önce neyse, aynı düşünceyi Sayın Başkan'a (Biden) ifade ettim, F-35 konusunu da aynı şekilde ifade ettim" açıklamasını yaptı.

ABD Başkanı Biden ise "Erdoğan ile pozitif ve verimli bir toplantı yaptık, gerçek bir ilerleme kaydedeceğimize inanıyorum. ABD ve Türkiye olarak iki ülkenin çok önemli bir ajandası var" dedi.

Son günlerde gelişen ülke paralarından pozitif ayrışan TL, dolar karşısında 8,30 seviyesine kadar gelmişti. Görüşme öncesi ise 8,40 seviyelerinde yataya dönen dolar/TL, görüşme sonrası 8,47 seviyesinin üzerine çıktı. Bazı analistler, görüşmeye fazla anlam yükleyenler olduğunu ve somut adımlar beklendiğini ifade ederek, kurun hareketi için çarşamda günkü Fed toplantısı ve perşembe günkü TCMB'nin faiz kararının önemli olduğunu belirtti.

Atılım Murat: Rutin konulara döndük

Dünya Gazetesi Yazarı ve TOBB ETÜ Öğretim Üyesi Atılım Murat, kritik zirve sonrası şu değerlendirmede bulundu: "Görünen o ki, belli başlı konularda ABD ile görüş ayrılığı sürüyor. Zaten kırk beş dakikalık bir görüşmeye bu kadar önem atfedilmesi anlamsızdı. Müzakereler önümüzdeki dönemde devam eder. Meseleler zamana, olgunlaşmaya bırakılır. Bölgemizde önemli gelişmeler yaşanıyor. İsrail’de yeni hükümet kuruldu. İran’da bu hafta seçim var. Ortam bu kadar karışıkken, ABD taşların yerine oturmasını ister. Türk Lirası cinsi varlıklar açısından, önceki tartışmalara döneriz. İçeride TCMB’nin sözlü yönlendirmesi ve atacağı adımlar, dışarıda Fed’in tahvil alımlarındaki azaltım süreci belirleyici olur."

Biden: Türkiye ile İlerleme Kaydedeceğimizden Eminim
Biden: Türkiye ile İlerleme Kaydedeceğimizden Eminim
NATO Bildirisi Yayımlandı
Erdoğan - Biden Görüşmesi Başladı
Erdoğan - Biden Görüşmesi Başladı
Biden: Kraliçe Bana Annemi Hatırlattı
Biden: Kraliçe Bana Annemi Hatırlattı
Anahtar Kelimeler:
ErdoğanBidenKahraman HaberEkonomiDolar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.