BİST
1433
ALTIN
527.081
DOLAR
8.6558
STERLİN
12.2211
EURO
10.5278

Mustafa Sarıgül: Amerika Türk Demokrasisinden Derhal Elini Çekmeli

ABD Başkanı Biden'ın Türkiye'deki muhalefete destek verileceğine ilişkin sözlerini hatırlatan Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Sarıgül, "Soruyorum, hangi muhalefet partisini destekledinizse hangi şartlarda, hangi koşullarla destekliyorsanız lütfen bunu açıklayın" dedi. Sarıgül, "ABD, Türk demokrasisinden lütfen elini çek" ifadesini kullandı.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
06 Haziran 2021 Pazar 15:57
685 Okunma

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, partisinin Zonguldak il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Zonguldak'a önem verdiklerini, emek kenti olan şehri ziyaret etmekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Doğalgaz arama çalışmalarının yapıldığını anlatan Sarıgül, "Gaz aramalarının yapıldığını büyük bir heyecanla ve sevgiyle görüyoruz. Gaz aramaları geç kalmış bir olaydır ama takdir ediyoruz. Bizim en büyük petrolümüz tarımdır, hayvancılıktır. Partimizin iktidarında tarıma ve hayvancılığa da son derece büyük önem vereceğiz" diye konuştu.

Sarıgül, ABD Başkanı Joe Biden'ın Türkiye'deki muhalefete destek verileceğine ilişkin sözlerini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Soruyorum, hangi muhalefet partisini destekledinizse hangi şartlarda, hangi koşullarla destekliyorsanız lütfen bunu açıklayın. TDP olarak iktidara en hazırlıklı, kadrolarımızla bilgilerimizle becerilerimizle yeteneklerimizle iktidara en yakın muhalefet partisi olarak ABD Başkanının bu sözlerini kınıyoruz. Bu sözlerini demokrasi ayıbı olarak görüyoruz ve Türkiye demokrasisi böyle bir şaibe altında asla ve asla kalamaz. Türkiye Değişim Partisi olarak bunun takipçisi olacağız, demokrasimizin şaibe altında kalmasına, demokrasimize gölge düşürülmesine asla izin vermeyiz. Söze geldiği zaman, 'Barış, özgürlük, bireyin mutluluğu, hiçbir ülkenin içişlerine karışmayız' diyen Amerika nasıl oluyor da 'Türkiye'de bir muhalefet partisini destekleyelim' diye açıklama yapıyor. Buna lütfen açıklık getirmelidir."

Partisinin desteği önce Allah'tan sonra da hiçbir siyasi parti farkı gözetmeden yurttaşlardan aldığını aktaran Sarıgül, "ABD, Türk demokrasisinden lütfen elini çek" diye konuştu.

Mustafa Sarıgül: İktidar, 128 Milyarın Altında Kalmıştır
Mustafa Sarıgül Hastaneye Kaldırıldı
Son Güncelleme: 06.06.2021 16:05
Anahtar Kelimeler:
Türkiye Değişim PartisiMustafa SarıgülKahraman HaberTürk DemokrasisiAbdBiden
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.