Emeklilerin Temmuz Zammı Belli Oldu!

12.3 milyonu aşkın SSK ve Bağ-Kur emeklisi Temmuz zammı için geri sayıma başladı. Emekli Temmuz zammını belirleyen enflasyon oranı geçtiğimiz günlerde açıklandı. Temmuz zammı 5 aylık enflasyona göre yüzde 6.39 oldu. Maaşlarda 441 liraya varan artış bekleniyor. Haziran ayı enflasyonunun açıklanmasının ardından zam oranı netleşecek.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
05 Haziran 2021 Cumartesi 18:00
745 Okunma

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz'da maaşları bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranında artırılacak. Bu süreçte; internet üzerinden 'emekli temmuz zammı ne kadar olacak?' sorgulamaları da hız kazandı. Zam oranı 5 Temmuz'da belli olacak. İşte detaylar..

 Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, ilk 5 aylık enflasyon yüzde 6.39 olarak gerçekleşti. Kesin veri için geriye sadece Haziran ayı enflasyon verisi kaldı.

Emekli temmuz zammı ne kadar olacak?

Şu ana kadar gerçekleşen enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gelirinde 441,44 liraya varan artış yaşanacak. En yüksek aylık net 6 bin 908 lira 35 kuruştan 7 bin 349 lira 79 kuruşa çıkacak.

Merkez Bankası'nın son beklenti anketinde yer alan enflasyon tahminine göre ise ilk 6 aylık TÜFE yani SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 7.66'yı bulabilecek.

 Bu durumda en yüksek maaş 529,19 lira artışla 7 bin 437 lira 53 kuruşa çıkacak.

Çalıştığı Firma Naylon Çıktı, Emekliliği Yandı
Çalışanlar Dikkat: Kıdem Tazminatınızı Alabilirsiniz
Emlak Vergisi Ödemeleri İçin Son İki Hafta
Emekli Olanlar Dikkat: Haklarınız değişmiyor
Anahtar Kelimeler:
EmekliKahraman HaberTemmuz ZammıZam HaberleriBağkurMaaşZam
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.