BİST
1542
ALTIN
411.808
DOLAR
7.5315
STERLİN
10.4088
EURO
8.9768

Özel Eğitim Okullarına Tasarım Beceri Atölyesi Müjdesi

Türkiye genelinde öğrencilerin el becerilerini ve hayal gücünü kullanarak ürettiği Tasarım Beceri okulları 100.000 atölye sayısına doğru ilerliyor. Özel Eğitim Uyguluma okullarında eğitim alan öğrencilerin bu atölyelerden faydalanması için yeni bir projeye müjdelendi.

Fatma Nur Selçuk
Fatma Nur Selçuk
07 Mart 2021 Pazar 12:56
42 Okunma
Özel Eğitim Okullarına Tasarım Beceri Atölyesi Müjdesi

 Millî Eğitim Bakanlığı, özel eğitim kapsamındaki öğrencilerin tamamının el becerilerini geliştireceği, üretimler yapabileceği Tasarım Beceri Atölyeleri'nin tüm okullara kurulması için yeni bir çalışma başlattı. Türkiye genelinde orta-ağır düzeyde zihinsel yetersizliği veya otizm spektrum bozukluğu bulunan öğrencilere eğitim verilen 979 Özel Eğitim Uygulama Okulu bulunuyor. Her Özel Eğitim Uygulama Okulu'na en az bir tane TBA kurulması için hazırlıklar tamamlandı.

"Bilmekten çok tasarlamanın, yapmanın ön planda olduğu atölyelerin her geçen gün yaygınlaşacak"

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Çocuklarımızın ellerini kullanmalarına fırsat vererek teori ve pratiği birleştirmek istiyoruz. Bu atölyelerle esas hedefimiz, çocuğun tabiatına hürmet etmek ve onu hiza taşı olarak alıp takip etmek. Özel çocuklarımıza sunduğumuz eğitim hizmetlerinin niteliğini artırmak, eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek ve evlatlarımızın sosyal gelişimlerini destekleyerek toplumsal yaşama uyumlarını arttırmak için yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında her özel eğitim okulumuza en az bir Tasarım Beceri Atölyesi kurulması için güzel bir adım attık." dedi.

Tasarım Beceri Atölyeleri'nin, öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda gelişimlerinin desteklenmesi ve yaşam becerilerinin geliştirilmesinde önemli bir rol oynayacağını belirten Bakan Selçuk, çocukların bu atölyelerde kendilerini, çevrelerini ve meslekleri daha yakından tanıma fırsatı bulacaklarını ifade etti. 979 özel eğitim uygulama okulunun tamamında en az bir Tasarım Beceri Atölyesi kurulacağının altını çizen Ziya Selçuk, süreci koordine eden Bakan Yardımcısı Mahmut Özer'e, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Nezir Gül ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

Son Güncelleme: 07.03.2021 13:47
Anahtar Kelimeler:
özeleğitimMilliEğitimBakanlığıTasarımBeceriAtölyesiTürkiyeEğitimhaberleriZiyaselçuk
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.