BİST
1542
ALTIN
411.808
DOLAR
7.5315
STERLİN
10.4088
EURO
8.9768

Kahramanmaraş Emniyeti Dolandırıcılara Göz Açtırmadı

Kendisini polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılar Kahramanmaraş'ta yaşlı insanları hedef aldı. Yaşlı bir adamı 11 bin lira dolandırmak isteyen suçlular polisten kaçamadı.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
06 Mart 2021 Cumartesi 22:06
3 Okunma

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydane gelen olayda bir vatandaş İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek kendisini polis ve savcı olarak tanıtarak yaşlı bir vatandaşı dolandırmaya çalıştı. Dolandırıcılarının bu oyununu bozan ise polisin dikkatli ve titiz operasyonu oldu.

Pazarcık ilçesinde gerçekleşen olay dolandırıcılar gözlerine kestirdikleri vatandaşları telefonla arayarak adının FETÖ terör örgütüne karıştığını söylemesiyle başladı. Yaşlı vatandaşın olayı doğrulamak için polisi arayarak durumu teyit ettirmeye çalışmasıyla asıl operasyon başladı. Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde harekete geçen polis ekipleri, yaşlı vatandaş ile iş birliği yaptı. Bu işbirliği sayesinde dolandırıcıların ele geçirilmesini hedefleyen polisler durumu titizlikle takip etti.

Dolandırıcının, yaşlı adamın banka hesabında bulunan 11 bin lirayı çekip kendisine teslim etmesini istemesi üzerine, polis ekipleri yaşlı adama paraların arasına konulan kağıtlar ile bir deste para görüntüsü oluşturdu. Belirtilen adreste yaşlı adam ve dolandırıcı buluştu. Adreste hazır bekleyen polis ekipleri ise dolandırıcıyı suçüstü yakalandı.

Gözaltına alınan şüpheli H.T, telefonla mağdur vatandaşları tuzağına çekerek dolandırdığı iddia edildi.

Telefon dolandırıcısı H.T, Emniyetteki işlemlerin arından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Yaşlı vatandaş ise kendisine yardım eden emniyet güçlerine duyduğu saygıyı ve memnuniyeti dile getirdi.

Son Güncelleme: 06.03.2021 22:35
Anahtar Kelimeler:
PolisKahramanmaraşGöksun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.