Fransa'da Gece Kulüpleri Tekrar Açılıyor

Kovid-19 vaka sayılarındaki düşüşün ardından maske zorunluluğu ve gece saatlerindeki sokağa çıkma yasağı kaldırılan Fransa'da salgın nedeniyle 15 aydır kapalı olan gece kulüpleri de açılıyor.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
17 Haziran 2021 Perşembe 16:06
683 Okunma

Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, geçen sene mart ayında koronavirüs salgını nedeniyle kapatılan gece kulüplerinin temmuzda tekrar açılacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un bu ayın başlarında gece kulüpleriyle ilgili kısıtlama kurallarında güncelleme yapılacağını söylediğini hatırlatan Veran, hükümetin yeniden açılış için güvenlik protokolleri üzerinde çalıştığını ve ayrıntıların gelecek hafta açıklanacağını söyledi.

Fransa Otelcilik Sanayi ve Ticaret Birliği (UMIH) verilerine göre, ülkede 1600 gece kulübünden 100'ü pandemi kısıtlamaları kapsamında kapanmalarının ardından iflas etti. 

Fransa ulusal düzeydeki Kovid-19 kısıtlamalarını ilk olarak 19 Mayıs'ta gevşetmeye başlamış, restoran, bar ve kafeler uzun süre aranın ardından tekrar açılmıştı. 

Dün ise Başbakan Jean Castex, ülkede salgının hızla gerilediğini belirterek maske zorunluluğu ve gece saatlerindeki sokağa çıkma yasağının 20 Haziran'dan itibaren kalkacağını açıklamıştı.

Türkiye "Kırmızı Ülkeler" Listesinden Çıkarıldı
A Millilerin EuroBasket 2021 Kadrosu Açıklandı
Dev Maçta Galip Fransa
Fransa Açık'ta Şampiyon Novak Djokovic
Fransa Açık'ta Şampiyon Novak Djokovic
Anahtar Kelimeler:
FransaKahraman HaberKoronaGece Kulüpleri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.