Son Dakika
Otobüsleri Yoğun Bakım Yaptılar
Son Dakika
Eurovision'un Kazananı İtalya Oldu
Son Dakika
Erdoğan En Çok Benden Korkuyor
Flaş Haber
Lille Fransa'nın Kralı Oldu!
Kapat

Berlin'de Yüksek Kiralar Protesto Edildi

Almanya'nın başkenti Berlin'de, binlerce kişi, yüksek kira fiyatlarını ve eyalet hükümetinin konut politikasını protesto etti.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
23 Mayıs 2021 Pazar 23:28
810 Okunma

Çeşitli sivil toplum örgütleri, 'Kira çılgınlığına karşı - Yeter artık' sloganıyla Potsdamer Meydanı'nda gösteri düzenledi.

Binlerce gösterici, üzerinde 'Yerlerinden edilmeye ve kira çılgınlığına karşı birlikte mücadele edelim', 'İkamet etmek bir eşya değildir, kira çılgınlığını durdurun', 'Konut şirketlerini kamulaştırın' ve 'Spekülatörleri durdurun' yazan pankart ve dövizler taşıdı.

Göstericiler, sloganlar eşliğinde Potsdamer ve Martin-Luther caddeleri üzerinden Nollendorf Meydanı'na kadar yürüdü.

Yoğun güvenlik önlemleri altında düzenlenen gösteride yapılan konuşmalarda, eyalet hükümetinin konut politikaları eleştirilerek, kiraların artmasının önlenmesi ve dar gelirlilere konut sağlanması talep edildi.

İsmini vermek istemeyen bir gösterici, AA muhabirine, kentte konut piyasasındaki gelişmelerin felaket olduğunu belirterek, "Böyle devam edemez. Yaşamaya değer bir gelecek yok. Mahalleler ve yaşam alanları yok ediliyor. İnsanlar yerlerinden ediliyor. Halk yoksullaşacak. Bu olamaz. Bu durdurulmalı" dedi.

Son Güncelleme: 23.05.2021 23:39
Anahtar Kelimeler:
BerlinKahraman HaberKiraProtestoALMANYAYüksek KiraHaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.