Almanya'da Koronavirüs Test Yolsuzluğu!

Hızlı testlerin ücretsiz yapıldığı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) test merkezlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla Almanya'da soruşturma açıldığı bildirildi.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
31 Mayıs 2021 Pazartesi 17:17
932 Okunma

Alman basınında yer alan haberlere göre, bazı test merkezleri, ilgili mercilere bildirdiği test sayısını gerçekte yapıldığından fazla gösterdi.

Haberde, test merkezlerinin, yapılan test sayılarını herhangi bir kanıt sunmadan ilgili makamlara sunduğu ve buradan para aldığı belirtilerek Köln, Münster ve Essen kentleri ile Bavyera eyaletindeki bazı test merkezlerinde bu tür olaylara rastlandığı kaydedildi.

Bu olayın ortaya çıkmasının ardından savcılığın bazı kişiler hakkında dolandırıcılık suçlamasıyla soruşturma başlattığı ifade edildi.

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, test merkezlerinin yerel sağlık daireleri tarafından kontrol edilmesi gerektiğini belirterek "Federal hükümet çerçeveyi belirler, federal hükümet kuralları belirler, federal hükümet masrafları öder ancak federal hükümet test alanlarını yerinde denetleyemez." ifadesini kullandı.

Spahn, konuyu bugün eyalet sağlık bakanlarıyla görüşeceğini söyledi.

Almanya'da son aylarda yaygın hale gelen test merkezlerinde vatandaşlar negatif test sonucuyla dışarda yemek yiyebilmek ve belirli alanlara girmek için ücretsiz ve 24 saat geçerli olan hızlı test uygulamasına başvuruyor.

Hükümet, test merkezlerine test başına malzeme giderleri dahil 18 euro ödeme yapıyor.

Bu sistemle, bazı kişiler bir anda milyoner oldu. Yaklaşık 6 haftadır açık olan test merkezlerinden yüz binlerce ismin, para alınması için ilgili yerlere gönderildiği ve haksız yere milyonlarca euro ödeme yapıldığı saptandı.Aralarında Türklerin de bulunduğu test merkezleriyle vurgunun boyutunun 1 milyar euroya yaklaştığı belirtilirken, birçok yerin ise yetkisiz ve tecrübesiz elemanlarla test yaptırdığı vurgulandı.

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı, Merkel’i İzlemiş
Anadolu Efes, Euroleague Şampiyonluğu İçin Parkeye Çıkıyor
Anadolu Efes, Euroleague Şampiyonluğu İçin Parkeye Çıkıyor
Suriye İçin Ortak Açıklama: Seçimler Adil Olmayacak
Muz Kartonlarının İçinden Milyonlarca Euro Değerinde Kokain Çıktı
Anahtar Kelimeler:
ALMANYAKahraman HaberTest YolsuzluğuKoronavirüsUsulsüzlükSoruşturma
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.