BİST
1425
ALTIN
522.062
DOLAR
8.5213
STERLİN
12.0457
EURO
10.4137
THY'den Uçuşlarda Düzenleme
Son Dakika
THY'den Uçuşlarda Düzenleme
Son Dakika
Rusya, Türkiye'ye Uçuş Yasağını Uzattı
Son Dakika
"Tarihi Forma" Gökyüzüyle Buluştu
Flaş Haber
Kapat

Sera Atıklarının Yakılması Yangına Sebep Oluyor

Havaların ısınmasıyla artan yangınların başlıca sebepleri dikkatsizlik, ihmal ve bilinçsizlik. Antalya'da en sık yaşanan yangın sebeplerinden biri de sera atıkları. Uzmanlar, vatandaşları atıkların yakılmaması konusunda uyarıyor.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
01 Haziran 2021 Salı 11:01
823 Okunma

Antalya'da havaların ısınması ile yangın sayıları arttı. Yangınların yüzde 95'i insan kaynaklı çıkıyor. Bunların başında piknikte yakılan ateş, dikkatsizlik ve sera atıkları geliyor.

Antalya'da yerleşim alanları ve ormanın yakınlarında çok sayıda sera bulunuyor. Buradaki atıklar yakılıyor. Rüzgarın etkisi ya da dikkatsizlikle yakılan ateş bir anda etrafı sarabiliyor.

"Sera atıklarını yakmayalım"

Orman yangınlarına karşı vatandaşlara duyarlı olmaları konusunda çağrı yapan Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici, "Sera atıklarını yakmayalım. Evimizden bir tane hortum çekiyoruz, oradaki ateşi sanki ben yaktım düşüncesine kapılıyoruz. Biz uçak ve helikopterlerle gittiğimiz halde yangını söndürmekte zorlanıyoruz. Evden çektiğiniz hortumlarla yangını söndüremezsiniz" dedi. 

Hava kirliliğine sebep oluyor

Hiçbir önlem alınmadan yakılan atıklar, binlerce turistin ziyaret ettiği Antalya için ciddi çevre ve hava kirliliğine sebep oluyor.

Sera atıklarının kanalizasyonlara atılması da sakıncalı. Zira kanalizasyonların tıkanmasına, bunun sonucunda da aşırı yağışlarda sele sebep oluyor. Atıkların katı atık bertaraf tesislerine verilmesi gerekiyor.

Antalya'daki Orman Yangınlarında 80 Dekar Kül Oldu
Kemal Kılıçdaroğlu: Haydi Erdoğan Er Meydanında Bekliyorum Seni
Kemal Kılıçdaroğlu: Haydi Erdoğan Er Meydanında Bekliyorum Seni
Benzinle Sobayı Yakmak İsterken Canından Oluyordu
Bodrum'da Orman Yangını
Atık Toplama Merkezinde Yangın
Anahtar Kelimeler:
SeraAtaıkKahraman HaberYangınAntalyaSıcakUyarı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.