Son Dakika
6 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
Son Dakika
Piyasanın En Değerlisi Foden
Son Dakika
Liselerde Yüz Yüze Eğitim Başladı

Uyuşturucuyu Çocuk Kitaplarına Saklamışlar

İstanbul Havalimanı'nda gerçekleştirilen operasyonlarda çocuk kitaplarına, bagaja ve sırt çantasına toplam 13 kilogram uyuşturucu gizleyen 5 kurye yakalandı.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
07 Haziran 2021 Pazartesi 13:40
655 Okunma

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince, farklı ülkelerden gelecek 3 yolcuyu taşıyan uçaklar hava takip sistemi üzerinden takibe alındı. Uçakların havalimanına iniş yapmalarının ardından hem şüpheli yolcular hem de beraberindeki bagajlar gözetim altına alındı.

Fotoğraf: DHA

Çocuk kitaplarının arasında uyuşturucu bulundu

Kolombiya'dan Türkiye'ye gelen ilk yolcu durdurularak sırt çantası x-ray cihazıyla tarandı. Narkotik dedektör köpeği de yolcunun çantasındaki çocuk kitaplarına tepki verdi.

Bunun üzerine açılarak aranan kitapların kapaklarının altında özel bir yöntemle gizlenmiş levhalar halinde uyuşturucu bulunduğu saptandı.

Operasyonda uyuşturucu kuryesinin taşıdığı çocuk kitaplarının içerisinde toplam 4 kilogram kokain ele geçirildi.

Çantalara gizlenmiş 3'er kilogram uyuşturucu

Etiyopya'dan Türkiye'ye gelen bir diğer şüpheli yolcunun bagajlarında ve beraberindeki çantalarda yapılan kontrollerde sırt çantası içerisindeki kol çantaları, ekiplerin dikkatini çekti.

X-ray tarama cihazı ve narkotik dedektör köpekle kontrol edilen çantaların astarının altında yaklaşık 3 kilogram kokain ele geçirildi.

İspanya'dan Türkiye'ye gelen bir diğer şüpheli yolcu da pasaport kontrolünün ardından durduruldu, sırt çantası arandı. Sırt çantasının astarı altına gizlenmiş 3 kilogram ağırlığında esrar ele geçirildi.

Aynı uçakta 2 kurye yakalandı

Son operasyonda ise aynı uçakta seyahat eden iki kurye ekiplerin analizi sonucu riskli görülerek gözetim altına alındı.

Kuryelerin beraberindeki bagajlar dedektör köpekle arandı. Bagajların tabanlarında özel olarak oluşturulan gizli bölmelerde toplam 1,3 kilogram esrar ele geçirildi.

Operasyonun devamında uyuşturucunun teslim edileceği kişinin evinde yapılan aramada da 1,7 kilogram esrarla 5 adet uyuşturucu hap bulundu.

4 ayrı operasyonda yaklaşık 13 kilogram uyuşturucu madde ele geçirilmiş oldu.

Anahtar Kelimeler:
UyuşturucuKahraman Haberİstanbul Havalimanıçocuk KitabıUyuşturucu Haberleri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.