Suudi Arabistan'dan Önemli Hac Açıklaması

Suudi Arabistan Enformasyon Bakanı Macid Abdullah el-Kasabi, koronavirüs nedeniyle Hac organizasyonuna ilişkin düzenlemelerin duyurulmasının geciktiğini söyledi.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
07 Haziran 2021 Pazartesi 11:01
745 Okunma

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Enformasyon Bakanı Macid Abdullah el-Kasabi, ülkesinin Kovid-19'la mücadelede dünyada ilk sırada yer aldığını belirtti.

"BU SENEKİ HAC ORGANİZASYONLARI GECİKTİ"

Kovid-19'un sürekli mutasyona uğraması ve birçok ülkede aşılara ulaşım imkanı olmaması gibi etkenlerden dolayı bu yılki Hac organizasyonuna ilişkin düzenlemelerin duyurulmasının geciktiğini aktaran Kasabi, yakın zamanda Hac ve Sağlık bakanlarının bu yılki Hac organizasyonuyla ilgili açıklamaları yapacaklarını ifade etti.

ÜLKE NÜFUSUNUN YÜZDE 40'I AŞILANDI

Kasabi, ülkesinde şu ana dek yaklaşık 15 milyon kişiye Kovid-19 aşısı yapıldığını, ülke nüfusunun yüzde 40'ının aşılandığını duyurdu.

Kovid-19 aşısı yaptırmanın zorunlu olmadığını belirten Kasabi, "Koronavirüs salgını, mutasyona uğrayan, hızlı yayılan ölümcül bir hastalıktır. Aşı kullanımı zorunlu değil ancak, kişinin kamuya ait alanlara çıktığında, resmi dairelere ve özellikle alışveriş yerlerine gitmek istediğinde aşı olması gerekir. Önce insan sağlığı. Kraliyet, bunu gerçekleştirmek için sert önlemler almıştır" diye konuştu.

Sedat Peker'den Yeni Video: Reşat Hacıfazlıoğlu’yla Görüşmesini Paylaştı
300 Haneli Köydeki Tüm Evler İcralık
Suudi Arabistan Hac Kontenjanını Belirledi
Bitcoin'in Piyasa Payı Yüzde 40'ın Altına İndi
Ankara'nın 27 Meydanında Ücretsiz Wi-Fi Hizmeti
Ankara'nın 27 Meydanında Ücretsiz Wi-Fi Hizmeti
Anahtar Kelimeler:
Suudi ArabistanKahraman HaberHac AçıklamasıDünya HaberleriUmreRamazan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.