Türksat 5A Hizmete Başlıyor
Son Dakika
Türksat 5A Hizmete Başlıyor
Son Dakika
Euro/Dolar Zirve Yaptı
Elektrikli Bisiklet Can Aldı!
Son Dakika
Elektrikli Bisiklet Can Aldı!

Çekya Lideri: Translardan İğreniyorum

Çekya lideri Zeman, cinsiyet değiştirme operasyonlarının bir nevi kendine zarar verme şekli olduğunu savundu, trans bireyleri 'iğrenç' olarak niteledi.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
28 Haziran 2021 Pazartesi 20:20
606 Okunma

CNN kanalına konuşan Çekya Cumhurbaşkanı Milos Zeman, "Eşcinselleri, lezbiyenleri ve bu gibi şeyleri anlayabilirim. Ama asla anlamadığım şey ne biliyor musunuz? Translar. Cinsiyet değiştirme ameliyatı olanlar aynı zamanda kendine zarar verme suçunu da işlemiş oluyor. Her operasyonda risk vardır. Bu trans insanlar da bana çok iğrenç geliyor" ifadelerini kullandı.

Başkent Prag'da her yıl düzenlenen Onur Haftası yürüyüşüne de karşı olan Zeman biraz daha genç olsa milyonlarca heteroseksüelle karşıt bir yürüyüş organize etmekten çekinmeyeceğini söyledi.

​Son olarak Macaristan, 18 yaşından küçükleri eşcinselliğe teşviki yasaklamak için çıkardığı yasa nedeniyle AB ile karşı karşıya gelmişti.

Bu yasaya da değinen Zeman, Macaristan Başbakanı Victor Orban'ın eşcinsellere karşı olmadığını, sadece iş cinsellik eğitimine geldiğinde ailelerin ve çocukların 'manipüle edilmesiyle' savaştığını söyledi. Kendisinin cinsellik eğitimiyle bir alıp veremediğinin olmadığını ama çocukların bu meseleleri anlamak için yaşlarının çok küçük olduğunu savundu.

Anahtar Kelimeler:
çekyaKahraman HaberZemanCinsiyetTransTrans BireyIğrenç
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.