DEAŞ Saldırısında Bir Polis Hayatını Kaybetti

Irak'ın Kerkük kentinde terör örgütü DEAŞ mensupları tarafından Irak federal polis gücüne ait kontrol noktasına düzenlenen saldırıda bir polisin öldüğü bildirildi.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
13 Haziran 2021 Pazar 13:27
785 Okunma

Güvenlik Medya Ağı tarafından yapılan yazılı açıklamada, kentin güneyindeki Rıyad Nahiyesi yakınlarındaki bir kontrol noktasına terör örgütü DEAŞ tarafından saldırı düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, saldırı sonucu bir polisin yaşamını yitirdiği ifade edilirken, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığı aktarıldı.

Terör örgütü DEAŞ, 2014'te Irak'ın Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin tamamı ile Diyala ve Kerkük illerinin bir kısmını ele geçirmiş, söz konusu bölgeler yıllar içinde örgütten geri alınmıştı.

Dönemin Başbakanı Haydar el-İbadi, 9 Aralık 2017'de DEAŞ'a karşı zafer kazanıldığını duyurmuştu.

Irak'ın DEAŞ'tan temizlenmesinin üzerinden yaklaşık 4 yıl geçmesine rağmen söz konusu vilayetlerin kırsal bölgelerinde örgütün saldırıları sürüyor.

Samsun'da DEAŞ Operasyonu: 3 Gözaltı
Samsun'da DEAŞ Operasyonu: 3 Gözaltı
DEAŞ'a Nisan Darbesi: 145 Şüpheli Gözaltına Alındı
DEAŞ'a Nisan Darbesi: 145 Şüpheli Gözaltına Alındı
DEAŞ'ın Üst Düzey Sorumlusu Yakalandı
DEAŞ'ın Üst Düzey Sorumlusu Yakalandı
DEAŞ'ın Kanlı Eylem Planları Bozuldu
DEAŞ'ın Kanlı Eylem Planları Bozuldu
Anahtar Kelimeler:
DeaşPolisKahraman HaberTerörırak
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.