BİST
1461
ALTIN
506.251
DOLAR
8.3655
STERLİN
11.8243
EURO
10.1213

Dardanel'in Cinsiyetçi Makarna Paylaşımına Tepki Yağdı

Türkiye A Milli Futbol takımı, UEFA EURO 2020 grup maçlarında bu akşam İtalya'yla karşılaşacak. Ancak turnuva başlamadan Türkiye'de 'militarizm' ve 'cinsiyetçilik' tartışması başladı. Dardanel'in yaptığı cinsiyetçi 'makarna' paylaşıma sosyal medyada tepki yağdı

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
11 Haziran 2021 Cuma 21:06
560 Okunma

Şarkıcı Kıraç, Milli Takım için yaptığı şarkıdaki "Kana – kan, dişe – diş dağ gibiyiz biz. Tarihlerden fışkıran kaplanlarız biz, hep onurlu, hep cesur tüm hikayemiz. Ay yıldızlı bayrağın neferleriyiz… Sen de askersin, sen de Mehmet'sin kalbinde, en derinde hissedeceksin…" sözleri, birçok sosyal medya kullanıcısının tepkisini çekti.

Tartışma sürerken tartışma yaratan bir paylaşım da ton balığı konservesi üreticisi Dardanel'den geldi. Firma sosyal medya hesabından ton balıklı makarna fotoğrafı paylaşıp "bu akşam makarnaya koyuyoruz' notu düştü. 

Bu paylaşıma birçok sosyal medya kullanıcısı tepki gösterdi.

Anahtar Kelimeler:
DaranelPaylaşımCinsiyetçiToplumsal Cinsiyet
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.