Paraşütçüleri Taşıyan Uçak Yere Çakıldı: 9 Ölü, 15 Yaralı

Rusya'da paraşütçüleri taşıyan bir uçağın motorunda yaşanan arıza nedeniyle düştüğü öğrenildi. Kaza sonucunda 9 kişi yaşamını yitirdi, 15 kişi yaralandı.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
19 Haziran 2021 Cumartesi 14:56
553 Okunma

Rusya'nın Sibirya Federal Bölgesi'nde bulunan Kemerovo'da Ordu, Havacılık ve Donanma ile Gönüllü İşbirliği Topluluğu'na (DOSAAF) ait Let L-410 tipi çift motorlu bir uçakta arıza meydana geldi.

9 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Motorlardan birinden yaşanan arızanın ardından uçağın acil inişe geçtiği sırada düştüğü bildirildi. DOSAAF tarafından yapılan açıklamada, paraşüt sporcularının bulunduğu uçakta şu ana kadar 9 kişinin hayatını kaybettiği, 15 kişinin de yaralandığı aktarıldı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan 4'ünün sağlık durumunun kritik ağır olduğu belirtildi.

YETKİLİLER DOĞRULADI, SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Batı Sibirya Ulaştırma Soruşturma Dairesi de can kaybı sayısını doğrulayarak ölenler arasında 2 pilotun bulunduğunu, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

TEKNİK İNCELEME YAPILACAK

Uçağın düştüğü noktada Rus savcılık birimlerinin inceleme yapmaya başladığı öğrenilirken, uçağın tüm parçalarının toplandıktan sonra teknik inceleme yapılacağı aktarıldı.

Son Güncelleme: 19.06.2021 16:00
Anahtar Kelimeler:
RusyaParaşütKahraman HaberKazaölü
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.