"Mona Lisa" Tablosunun Replikası Rekor Fiyata Satıldı

Fransa'nın başkenti Paris'te bilim insanı ve sanatçı Leonardo Da Vinci'ye ait ünlü "Mona Lisa" tablosunun replikası açık artırmayla satıldı. Eser, 2 milyon 900 bin euroya alıcı buldu. Bu, dünyada bir Mona Lisa replikasına ödenen en yüksek ücret oldu.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
19 Haziran 2021 Cumartesi 09:19
771 Okunma

TRT Haber'in haberine göre; İtalyan bilim insanı ve sanatçı Leonardo da Vinci tarafından yapılan Mona Lisa tablosunun replikası (bir sanat eserinin kopyası), Fransa'nın başkenti Paris'te bir müzayede evinin çevrimiçi başlattığı açık artırmayla rekor fiyata alıcı buldu.

500 bin euro ile başlayan açık artırmada, tutar bir saat içinde 2 milyon 900 bin euroya çıktı. Bu, dünyada bir "Mona Lisa" replikasına ödenen en yüksek ücret oldu.

Replika tabloya 200 bin ila 300 bin euro arasında değer biçilmişti.

17. yüzyılda yapılan replika, ilk olarak 1953 yılında Fransa'daki bir antika dükkanında satıldı.

Mona Lisa'yı satın alan kişi, yıllarca elindeki replikanın orijinal olduğunu iddia etti. Ancak tabloyu inceleyen uzmanlar iddiaların doğru olmadığını açıkladı.

11 Haziran'da satışa sunulan replika tabloya 200 bin ila 300 bin euro değer biçilmişti.

Anahtar Kelimeler:
Mona LisaKahraman HaberKültürSanatReplikaFransaDa Vinci
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.