Finlandiya Başbakanı Mutfak Masrafları ile Gündemde

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, Başbakanlık resmi konutu Kesaranta’da bulunduğu dönemde usulsüz olarak kendisi ve ailesi için harcadığı aylık 300 euroluk mutfak masrafları ile eleştiriliyor.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
28 Mayıs 2021 Cuma 22:16
662 Okunma

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, başbakanlık konutunda yaşadığı dönemde yaptığı iddia edilen özel mutfak masrafı ile gündemde.

Marin, Başbakanlık resmi konutu Kesaranta’da kahvaltıda harcadığı aylık 300 Euroluk mutfak masrafları ile eleştirilen hedefi oldu.

Ülkenin en çok satan ulusal gazetesi İltalehti’de yayınlanan haberin ardından, olay sosyal medyada aamiaisgate hashtagıyla en çok konuşulan konular arasında yer aldı. 

Eleştirilerin artması üzerine açıklama yapan Finlandiya Başbakanlık Ofisi, Başbakan ve ailesinin özel harcama haklarının olduğunu ve bu hakkında eski Başbakan Paavo Lipponen (1995-2003) döneminde hayata geçirildiğini ve daha sonraki başbakanların da bu hakkı kullandığı bildirildi.

Anahtar Kelimeler:
FinlandiyaKahraman HaberDünya HaberleriSanna MarinKesarantaGündem
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.