BİST
1411
ALTIN
497.060
DOLAR
8.7012
STERLİN
12.1188
EURO
10.3818

Çin Savunma Bakanı: Dünyadaki Kaosa Sebep Olan Ülke Amerika

Çin Savunma Bakanı Wei Fenghe, dünyadaki kaotik olayların, güç politikası uygulayan ve kendi kurallarını dayatan "bir tek ülkenin" eylemlerinden kaynaklandığını belirtti.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
24 Haziran 2021 Perşembe 22:04
463 Okunma

Moskova’da düzenlenen Uluslararası Güvenlik Konferansı’nda video konferans yoluyla konuşma yapan Wei, “Bugün dünya düzensiz olarak nitelendiriliyor. Kaotik olaylar ve durumlar meydana geliyor. Bunun sebebi, her şeyi unutan ve kendine sadece soğuk savaş zihniyetini belirleyen bir ülkenin güç politikası uygulaması, hegemonyasına öncelik vermesi, bu ülke için her şeyden önce tek taraflılık ve müdahalecilik geliyor” ifadesini kullandı.

Çinli bakan, “Bu ülke kendi kurallarını dayatıyor, diğer ülkelere kendi iradeni dayatıyor, sebepli veya sebepsiz diğer ülkelerin iç işlerine karışıyor, çevreleme, bölme, engelleme politikası uyguluyor, yaptırımlar uyguluyor, kamuoyunu manipüle ediyor, birçok ülkede meşru iktidar ve hükümetleri değiştirmek için renkli devrimler gerçekleştiriyor. Buna birlikte karşı koymalıyız. BM liderliğindeki uluslararası sistemi, uluslararası hukuka dayanan dünya düzenini savunmak ve BM’nin uluslararası işlerdeki merkezi rolünü desteklemek gerekiyor” diye kaydetti.

Anahtar Kelimeler:
Çin Savunma BakanıKahraman HaberKaotikWei Fenge
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.