Yaşlıların Bünyesi Aşıyı Kolay Tolere Ediyor

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu’ndan (Rospotrebnadzor) Sputnik’e yapılan açıklamaya göre, yaşlıların bünyesi koronavirüs aşısını kolay ve hiçbir yan etki olmadan tolere edebiliyor.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
09 Haziran 2021 Çarşamba 13:19
435 Okunma

Rosporebnadzor’dan Sputnik’e yapılan açıklamada yaşlıların koronavirüs aşısını kolay ve yan etki olmaksızın tolere edebildiği belirtildi.

Açıklamada, “Bu durum bu yaşlarda verilen bağışıklık tepkisi özellikleriyle alakalı” ifadeleri kullanıldı.

Koronavirüse karşı aşılama, hastalığın ağır geçirilmesi riskini azaltma konusunda en etkili yöntemlerden biri ve özellikle de yaşlılar için önem taşıyor. Zira enfekte olunduğunda bağışıklık sistemi üzerindeki yükün artmasıyla, kişinin durumunun kötüleşmesi mümkün. Bununla birlikte kronik hastalık durumunda da aşı yaptırabiliyor, böylelikle hastalığın şiddetlenmesi önlenebilir. Ancak aşılama öncesinde kişinin doktoruyla görüşmesi gerekiyor.

Tam bağışıklık ilk dozun vurulmasından 42-45 gün sonra oluşuyor. Antikor gelişinceye kadar kalabalık ortamlardan kaçınmak, maske takmak, sık sık ellerin yıkanması gibi tedbirlere uyulması şart.

Rusya, Ağustos 2020’de dünyada bir ilki başararak Gamaleya Araştırma Merkezi’nin geliştirdiği Sputnik V koronavirüs aşısını tescilledi. Şu anda ülke çapında aşılama devam ediyor.

Rusya’da ayrıca EpiVakKorona, KoviVak ve Sputnik Light isimli aşılar da mevcut.

Anahtar Kelimeler:
RusyaKahraman HaberAşıBünyeRospotrebnadzorKoronavirüs
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.