BİST
1409.56
ALTIN
526.44
DOLAR
9.2620
STERLİN
12.7720
EURO
10.7921

Besici Kurban Bayramı'nda Umduğunu Bulamadı

Mersin Kasaplar Odası Başkanı Erdal Pekmez, kentte bu sene daha çok büyükbaş hayvanın satıldığını, ancak vatandaşın alım gücünün zayıflaması nedeniyle küçükbaşların elde kaldığını söyledi.

Furkan Ertuğrul
Furkan Ertuğrul
25 Temmuz 2021 Pazar 13:46

Mersin'de Kurban Bayramı’nda kurbanlıklar el yaktı. Kentte kurbanlık satış fiyatı kilosu 35 TL üzerinden yapılmak istense de satışların düşük kalması nedeniyle bayramın 2 ve 3’üncü günü fiyatlar aşağı çekildi. Yaklaşık bin 500 liralık küçükbaş hayvanların fiyatı bin liraya kadar düştü. Buna rağmen hayvanları ellerinde kalan satıcılar umduğunu bulamadı. Farklı şehirlerden bölgeye gelen satıcılar hayvanlarını bitirip memleketlerine dönmek isterken durum istedikleri gibi olmadı.

Kasaplar Odası Başkanı Erdal Pekmez, bu sene hem üretici, hem tüketici hem de kasaplar açısından istenilen bir bayramın yaşanmadığını belirtti. Bu yıl Mersin’de büyükbaş hayvanın çok satıldığını, ancak küçükbaş hayvanların elde kaldığını ifade eden Pekmez, “Küçükbaş hayvanda tatminkar bir satış olmadı. Milletteki ekonomik durumdan dolayı elde hayvanlar kalıyor. Pandemi var. Bu sene LÖSEV gibi kurumlara bağış olmadı. Herkes bir yok tutturdu gitti. Bu sene hem vatandaş hem kasaplar için tadımlık bir şey olmadı. Genelde geçimini kurban üzerine kuran insanlar hep sıkıntılı” dedi.

Pekmez, Mersin’e başka illerden hayvan getirilip getirilmediği sorusunu cevaplandırırken de “Gelmezse Mersin’in hayvanı kendisine yetmez. Genelde Diyarbakır, Şanlıurfa, Bitlis, Karaman, Konya, Aksaray, Niğde, Gaziantep, Kilis gibi illerden kurbanlık hayvan geliyor. Mersin hayvan üretiminde Türkiye’nin en son illeri arasında yer alıyor. Mersin’de hayvan üretimi yok denecek kadar az. Mersin tüketim bölgesi emekli şehri. Mersin’de hayvancılık bitmiş durumda. İşçilik, maliyetler, girdi fiyatları yüksek. Elektrik, su fiyatları yüksek. Doğu’da terör yüzünden hayvancılığı bitirdiler oradan burası besleniyordu. Orada bitince her yeri etkiliyor” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Hediye Eroğlu

Son Güncelleme: 25.07.2021 13:50
Anahtar Kelimeler:
MersinKasaplar OdasıBesiciKurban Bayramı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.