BİST
1429.85
ALTIN
531.19
DOLAR
9.3080
STERLİN
12.8647
EURO
10.8458

Zeydan Karalar: “Yaralarımızı hep birlikte saracağız”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana genelinde 20 noktada çıkan ve bazıları halen devam eden yangın noktalarında söndürme ve soğutma çalışmalarını inceledi. Karalar, ''Yaralarımızı hep birlikte saracağız'' dedi.

Furkan Ertuğrul
Furkan Ertuğrul
01 Ağustos 2021 Pazar 15:17

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Kozan, Karaisalı, Sarıçam ve Aladağ ilçelerinde, çok sayıda noktada çıkan orman yangınlarında mağdur olan, evleri yanan, bahçeleri, tarlaları ve yaşam alanları zarar gören vatandaşları ziyaret etti, incelemelerde bulundu.

Karalar, zarar gören vatandaşlara destek olacaklarını belirtti. Karalar, “Hem ülkemizin, hem de Adana’mızın çok sayıda noktasında bir anda yangın çıkması elbette sabotaj olabileceğine dair çeşitli soru işaretlerini beraberinde getiriyor. Adana’da yaklaşık 20 noktada yangın çıktı ve hala devam eden yangınlar var. Yaralarımızı hep birlikte saracağız. Evleri yanan vatandaşlarımızın evlerini onaracağız. Acil ihtiyaçları karşılamak için birimlerimiz teyakkuzda” diye konuştu.

Çok sayıda noktada yangının sürdüğü, bazı noktalarda da kontrol altına alındığı Aladağ ilçesinde, Eğriçam köyü girişinde devam eden orman yangını bölgesine giden Karalar, Adana Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin söndürme çalışmalarını denetledi.

Adana'da devam eden yangınlara, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na ait arazözler, tankerler ve iş makineleri müdahale etmeye devam ediyor, ASKİ tüm araçlarıyla yangına müdahaleye destek veriyor.

İçme suyu desteği

Bölgede yangından dolayı su depolarının erimesi nedeniyle vatandaşlara, 200’er litrelik variller dağıtılıyor. ASKİ’ye ait tankerler de varilleri suyla doldurarak, acil su ihtiyacının karşılanmasını sağlıyor. Adana Büyükşehir Belediyesi, Derman ekipleri aracılığıyla kumanya, yemek, su ve ayran dağıtımını sürdürürken, yatak, battaniye, buz, hijyen seti ve hayvan maması dağıtımı da devam ediyor. Büyükşehir tarafından sağlanan seyyar tuvaletler de bölgede kullanıma sunuldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden gelen 4 bin 500 gıda kolisi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden gelen beyaz eşya ve çadır gibi malzemelerin dağıtımına da başlanacağı bildirildi. Konuyla ilgili çalışmayı Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı yürütüyor. Adana Büyükşehir Belediyesi ayrıca, mağdur vatandaşlar için ambulans, doktor, sağlık personeli ve psikolog desteğinde de bulunuyor.

Haber: Muhittin Doğan

Anahtar Kelimeler:
AdanaZeydan KaralarYangınYara
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.