BİST
1409.56
ALTIN
526.44
DOLAR
9.2620
STERLİN
12.7720
EURO
10.7921

Mersin'de Bir Yangın Daha! Otoyol Kapatıldı!

Mersin'in Aydıncık ilçesinde bazı yerleşim yerlerini de tehdit eden yangını söndürme çalışmaları sürerken Mersin-Antalya otoyolu ulaşıma kapatıldı.

Furkan Ertuğrul
Furkan Ertuğrul
29 Temmuz 2021 Perşembe 14:02
Mersin'de Bir Yangın Daha! Otoyol Kapatıldı!

Mersin’in Aydıncık ilçesi Pembecik Mahallesi’nde dün başlayan ve poyrazın da etkisiyle büyüyen alevler sabah saatlerinde yerleşim yerlerine tehdit eder boyuta ulaştı.

Büyüyen alevler Atatürk Mahallesi’ndeki yerleşim yerlerine zarar verdi. Bölgede yaşayanlar tahliye edildi. Şiddetli poyraz nedeniyle yangına müdahalede güçlük çekilmesi nedeniyle alevler Atatürk Mahallesi’nde bir evin tamamen, 4 evin kısmen yanmasına ve çok sayıda seranın hasar görmesine neden oldu.

Yenikaş Mahallesi’nde de yangının hasarı büyük oldu. Burada da evler tahliye edildi. Yenikaş Mahallesi’nin üst tarafları, Hasancık ve Yağırat mevkiinde ilk belirlemelere göre 10 ev kullanılamaz hale geldi.  Burada da onlarca sera yangından zarar gördü. Ekiplerin mücadelesi ve yangından yanacak ormanlık alanın kalmaması nedeniyle alevler etkisini yitirdi. Ekipler mahallelerde soğutma çalışmasına başladı.

Ekiplerin havadan ve karadan Bozyazı’nın Gözçe ve Aydıncık’ın Duruhan Köyü’ne doğru ilerleyen alevleri kontrol altına almak için büyük çaba sarf ettiği bildirildi.

Mersin Valisi Ali İhsan Su ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’de yangın bölgesine giderek incelemelerde bulundu.

Muhabir: Hediye Eroğlu

Son Güncelleme: 29.07.2021 14:05
Anahtar Kelimeler:
MersinOtoyolMersinAntalyaYangın
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.