İngiltere Dışişleri Bakanı: Biz Kürt Halkının Dostuyuz

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ile gerçekleştirdiği görüşme sonrası yaptığı açıklamada, “Biz Kürt halkının dostuyuz ve tarihi ilişkilere sahibiz” dedi.İngiltere Dışişleri Bakanı Raab'ın Irak ziyareti devam ediyor.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
09 Haziran 2021 Çarşamba 15:32
739 Okunma

İngiltere Dışişleri Bakanı Raab'ın Irak ziyareti devam ediyor.

Dün Irak’ın başkenti Bağdat’a gelen Bakan Raab, buradaki temaslarının tamamlayarak Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) geçti. Raab, Erbil'de IKBY Başkanı Neçirvan Barzani görüşme gerçekleştirdi. İkili, görüşmenin ardından kameraların karşısına geçti.

IKBY Başkanı Barzani, İngiltere’nin 1991 yılında Irak’ın kuzeyinde güvenli bölgenin kurulmasında büyük bir rol oynadığını ifade etti. Barzani, İngiltere ile ilişkilerin IŞİD ile mücadelede daha da geliştiğini söyledi.

Irak ve IKBY ziyaretinin ülkesinin ikili ilişkileri geliştirmek için verdiği özenden kaynaklandığını dile getiren Bakan Raab ise “Biz Kürt halkının dostuyuz ve tarihi ilişkilere sahibiz” ifadelerini kullandı. Barzani ile Irak ve IKBY’nın istikrarını görüştüklerini aktaran Dışişleri Bakanı, ülkesinin Irak’a ve Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne verdiği desteğin süreceğini belirtti.

Raab, “IKBY'nin milisler ve terör örgütü IŞİD'den gelen tehlikelere karşı koyabileceğine inanıyoruz” dedi. Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani’yi Londra’ya davet ettiğini söyleyen Raab ayrıca, IKBY Peşmerge güçlerine yardım tahsis ettiğini vurguladı.

Anahtar Kelimeler:
İngiltere DışişleriKahraman HaberKürt HalkıIngiltereRaab
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.