BİST
1409.56
ALTIN
526.44
DOLAR
9.2620
STERLİN
12.7720
EURO
10.7921

Taliban, Laşkar Gah Kentini Ele Geçirdi

Bir polis yetkilisi, Taliban'ın Afganistan'ın güneyinde kilit öneme sahip kenti Laşkar Gah'ı iki hafta süren şiddetli çatışmaların ardından ele geçirdiğini söyledi.

Furkan Ertuğrul
Furkan Ertuğrul
13 Ağustos 2021 Cuma 09:48

Kimliği açıklanmayan bir polis yetkilisi, hükümet ve üst düzey silahlı kuvvetler yetkililerinin dün gece yarısı civarında militanlarla bir anlaşma yaptıktan sonra Helmand eyaletinin başkenti Laşkar Gah'ı boşalttığını söyledi.

Yetkili, Afgan yetkililerin Bastion Kampı'na taşındığını  ve yaklaşık bin 500 askerin teslim olduğunu doğruladı. Taliban militanları, hükümetin çöküşüne ilişkin korkuları artıran bir ilerlemeyle  şehirleri ele geçiriyor.

Taliban daha önce Afganistan'ın ikinci büyük şehri Kandahar'ı ele geçirdi. Afgan askerleri, ülkenin üçüncü büyük şehri olan Herat'ı da militanlara  terk etti.  

Taliban, Herat Uluslararası Havalimanı'nın kontrolünü tamamen ele geçirdiklerini ve havaalanındaki tüm personelin teslim olduğunu söyledi.

Ülkenin ikinci ve üçüncü büyük şehirleri olan Kandahar ve Herat'ın ele geçirilmesi , Taliban'ın yabancı askerlerin geri çekilmesiyle birlikte geniş çaplı bir saldırıya başladıklarından bu yana en önemli iki zaferini temsil ediyor.

ABD istihbaratı da başkent Kabil'in 90 gün içinde düşebileceği konusunda uyarmıştı.

Muhabir: Nurdan Mısırlıoğlu

Anahtar Kelimeler:
TalibanLaşkarAfganistanEleGeçirdi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.