Ünlü Milyarder Cezaevindeki Hücresinde Ölü Bulundu

ABD'li virüs yazılımcısı ve milyarder John McAfee, tutuklu olduğu hücresinde ölü bulundu. Vergi kaçırma suçlaması nedeniyle İspanya'da tutuklanan 75 yaşındaki yazılımcının intihar ettiği tahmin ediliyor.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
23 Haziran 2021 Çarşamba 23:41
527 Okunma

İspanya Yüksek Mahkemesi, vergi kaçakçılığıyla suçlanan dünyaca ünlü yazılımcı John McAfee'ninABD'ye iadesine onay vermesinin ardından gündeme bomba gibi düşen bir haber geldi.

HÜCRESİNDE ÖLÜ BULUNDU

İspanyol El Pais gazetesinin haberine göre; 75 yaşındaki McAfee'nin Barcelona'daki hücresinde ölü bulunduğu ve ilk incelemenin intihara işaret ettiği bilgisi yer aldı.

ABD'DE DE YARGILANSAYDI 30 YIL CEZA ALABİLİRDİ

John McAfee'nin ABD'de yargılanması durumunda 30 yıla kadar hapis cezası alabileceği tahmin ediliyordu.

McAfee, geçen yıl Barselona havaalanında İstanbul'a seyahat edeceği sırada tutuklanmıştı. Tutuklamanın ABD'nin talebiyle yapıldığı açıklanmıştı. McAfee, Haziran ayında yapılan iade duruşmasında kendisine yöneltilen suçlamaların siyasi maksatlı olduğunu söylemişti. İspanyol savcı Carlos Bautista, McAfee'yi bir vergi kaçakçısı olarak nitelendirmişti ve suçlamaların politik motivasyonlarla yapıldığı iddiasını reddetmişti.

İlyas Salman: Kardeşimin Yanarak Ölüşünü İzledim
Okul Servislerine Elektronik Sistem Müjdesi
TÜİK, Ölüm İstatistiklerinin Yayımlanmasını Erteledi
Genç Karikatürist Otel Odasında Ölü Bulundu
Son Güncelleme: 23.06.2021 23:50
Anahtar Kelimeler:
AbdKahraman HaberCezaeviJohn McAfeeVergi Kaçırma
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.