BİST
1409.56
ALTIN
526.44
DOLAR
9.2620
STERLİN
12.7720
EURO
10.7921

Tarihi Eserler Ele Geçirildi

Yozgat’ın Kadışehri ilçesinde bir şahsın elinde tarihi eserlerin bulunduğu belirtilerek yapılan ihbarı değerlendiren jandarma, tarihi eser değeri olduğu belirtilen çeşitli objeler ele geçirdi.

Furkan Ertuğrul
Furkan Ertuğrul
12 Ağustos 2021 Perşembe 14:19

Yozgat’ta Jandarma tarafından yapılan operasyon sonucunda, tarihi eser olduğu tahmin edilen çeşitli objeler ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, Yozgat İl Jandarma Komutanlığı istihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptığı istihbarat çalışması sonucunda, Yozgat’ın Kadışehri ilçesinde ikamet eden bir şahsın köylerden tarihi eser niteliği taşıyan heykel, ok ucu, sikke ve farklı objeleri evinde bulundurduğu, satmak için müşteri aradığını belirledi.

Şahsın evine yapılan operasyonda şüpheli şahıs gözaltına alınırken evinde arama yapıldı. Aramada 2 heykel, bir sikke, 16 ayrı tarihi obje, bir üzerinde yaprak fosili bulunan kaya parçası, 19 adet 9 mm çapında tabanca mermisi, bir ruhsatsız tabanca, tabancaya ait şarjör ele geçirildi. Yozgat’ın Çekerek ilçesi Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla ele geçirilen tarihi eserler muhafaza altına alındı, yakalanan şüpheli şahıs hakkında adli soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Muhabir: Seyfi Çelikkaya

Anahtar Kelimeler:
YozgatTarihiEserKadışehriJandarma
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.