BİST
1409.56
ALTIN
526.44
DOLAR
9.2620
STERLİN
12.7720
EURO
10.7921

Tarihi Binada Hukuk Eğitimi

Yozgat’ta 1927 yılında inşa ettirilen tarihi Cumhuriyet Mektebi binası, önümüzdeki yıldan itibaren öğrenci alınmaya başlanılacak Hukuk Fakültesi olarak kullanılacak.

Furkan Ertuğrul
Furkan Ertuğrul
11 Ağustos 2021 Çarşamba 13:28

Yozgat’ta bulunan tarihi binalardan, 1927 yılında Vali Ali Rıza Bey tarafından inşa ettirilen Cumhuriyet Mektebi binasında önümüzdeki yıldan itibaren hukuk eğitimi verilmeye başlanılacak.

Yozgat il merkezinde 1927 yılında inşa ettirilip, 29 Ekim 1930 tarihinde ‘Cumhuriyet Mektebi’ ismiyle İlkokul eğitimine açılan binanın tescili 1977 yılında yapılarak, koruma altına alındı. 2006 yılına kadar ilkokul olarak kullanılan ve 2007 yılından itibaren ise Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörlük binası olarak kullanılan tarihi taş yapılı bina, üniversite kampus alanına yeni bir rektörlük binası yapılmasının ardından 5 yıl önce boşaltıldı.

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, valilik tarafından devri talep edilen daha önce rektörlük binası olarak kullanılan Cumhuriyet Mektebi’nin önümüzdeki yıldan itibaren Hukuk Fakültesi olarak kullanılmaya başlanılacağını bildirdi. Karadağ, müstakil bir hukuk fakültesi binası yapılıncaya kadar Cumhuriyet Mektebi binasının Hukuk Fakültesi binası olarak tasarlayacaklarını söyledi. Karadağ, kuruluşu yasal olarak tamam olan Hukuk Fakültesi’ne önümüzdeki yıldan itibaren öğrenci alınacağını ifade ederek, ‘’Hukuk Fakültemizi de aktif hale getirdiğimizde 14 fakültemizden 13’ü aktif hale gelmiş olacaktır’’ dedi.

Muhabir: Seyfi Çelikkaya

Anahtar Kelimeler:
YozgatCumhuriyetMektebiHukukFakülte
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.