Mark Twain'in Villası 4.2 Milyon Dolara Satışa Çıktı

Yazar Mark Twain'in 1908'den 1910'daki ölümüne kadar yaşadığı Redding'deki ikonik malikane satışa çıkarıldı. 'Kaptan Stormfield'in Cennete Ziyareti' adlı öyküsüne ilham olduğu düşünülen ev, Twain'in İtalya dönüşü sonrası Toskana villası tarzından inşa edilmişti.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
11 Temmuz 2021 Pazar 13:21

Sözcü'nün aktardığına göre, ünlü yazar Mark Twain’in 1910’daki ölümüne kadar yaşadığı Redding’deki Toskana tarzı villa, Sothebys’te 4.2 milyon dolara satışa çıkarıldı.

Asıl adı Samuel Langhorne Clemens olan Twain, kızını menenjit nedeniyle kaybettikten sonra büyük bir buhrana girer, bunun üzerine ailesiyle beraber sık sık seyahat etmeye başlar. Sonunda yeniden ülkesine dönüp yerleşmeye karar verdiğinde de eşi Olivia’nın sağlığı bozulur ve doktor tavsiyesi üzerine İtalya’ya giderler. Ancak Olivia’yı Floransa’da kaybeder.

Twain yeniden döndüğünde bir ev yaptırmaya karar verir ve bu evin de İtalya’da yaşadığı dönemden etkilenerek Toskana tarzı olmasını ister.

Twain’in ölümünden sonra 1923’te çıkan bir yangında zarar gören ev; 1925’te aynı temel üzerine, orijinal terasları, taş duvarları, taş sütunları ve bahçeleri korunarak yeniden inşa edildi. 4 yatak odası, 3 şöminesi, havuzu, 3 garaj alanı bulunuyor.

Twain’in yayınlanan son öyküsü 'Kaptan Stormfield’in Cennete Ziyareti'ne de ilham olan ev, şimdi 4.2 milyon dolara satışta.

Lüks Villalarıyla Tanınan Şirket İflas Etti
Avrupa Ligi'nde 964 Milyon Euro'luk Final
La Liga'da Şampiyon Atletico Madrid!
UEFA'dan, EURO 2020 için Şehir Değişikliği Kararı!
Anahtar Kelimeler:
YazarMark YwainToskanaVillaSatış
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.