74 Yaşında Cerrahpaşa'dan Mezun Oldu

Cerrahpaşa'ya 1964 yılında kaydolan Nimet Süner, öğrenci affıyla geri dönüş yaptı. Süner yıllar sonra 74 yaşında mezun oldu.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
01 Temmuz 2021 Perşembe 18:27

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 194. yıl 188. Dönem mezuniyet töreni Veliefendi Hipodromu'nda gerçekleşti.

Yıllar önce tıp eğitimi için üniversiteye giren Nimet Süner 74 yaşında bu yıl mezun olarak doktor oldu. 

Mezuniyet törenine gelenler, mezun doktor adaylarının yanında Süner'in de kep atışına şahit oldular. Süner, "1964-1965 senesi İstanbul Tıp girişliyim. 3. sınıfta okuduğum sene evlendim. 2 sene ara verdim, geri döndüğümde üniversite kaydımı silmişti. Çalışma hayatına başladım 35 sene çalıştım. Emekli oldum. Emekli olduktan sonra çeşitli kurslara gittim. Bir gün televizyon izlerken eski öğrencilere af çıktığını gördüm ve yarım bıraktığım okulumu bitirmeye karar verdim. Okula geri döndükten sonra kolay bitiremedim 9 senemi aldı" dedi. 

Doktorluk yapmak istediğini dile getiren Süner, "Doktorluk mesleğimi yapmak tabi ki isterim koşullara bağlı yaşımın dörtte üçünü doldurdum. 100 sene olarak hesaplarsak bunu yapmak isterim. Yaşımın büyük olmasından dolayı devlet memuru olamam. Serbest çalışabilirim, iş yeri hekimliği ve tıpla ilgili faaliyetlerde buluna bilirim.  Çevremden çok güzel tepkiler aldım. Birçok arkadaşım bizde okula başlayalım ve tahsilimizi devam ettirelim ama çoğu cesaret edip başlayamadı. Oğlum, gelinim ve torunum çok destek oldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.