Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları Resmen Başladı

Salgın nedeniyle seyircisiz düzenlenecek Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın açılış töreni düzenleniyor. Törende Türk bayrağını Merve Tuncel ile Berke Saka taşıyacak.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
23 Temmuz 2021 Cuma 14:49
Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları Resmen Başladı

Japonya'nın başkenti Tokyo'da geçen yıl düzenlenmesi gerekirken koronavirüs nedeniyle bu yıla ertelenen 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları hâlâ süren pandeminin gölgesinde ve vaka sayılarının artacağı endişesiyle başladı.

Açılış töreninin başında Kovid-19'dan hayatını kaybedenler ve 1972'de Almanya'nın Münih kentinde öldürülen 11 İsrailli sporcu için anma töreni düzenlendi. Böylece İsrailli sporcuların öldürüldüğü bu olay ilk kez Olimpiyat açılış töreninde anılmış oldu.

Ulusal Stadyum'da boş koltuklar önündeki açılış törenine 15 farklı ülke ve uluslararası kuruluştan lider ile kabine düzeyinde 70 temsilci katılıyor. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Moğolistan Başbakanı Luvsannamsrai Oyun-Erdene ile ABD Başkanı Joe Biden'ın eşi Jill Biden katılımcılar arasında yer alıyor.

Türk bayrağını yüzücüler Tuncel ve Saka taşıyacak

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun da hazır bulunduğu 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreninde Türk bayrağını, milli yüzücüler Merve Tuncel ile Berke Saka'nın taşıyacak. Böylece Olimpiyatlarda Türk bayrağını 1996'da Derya Büyükuncu'dan sonra ilk kez Yüzme Federasyonu'ndan iki genç sporcu taşımış olacak.

Rus sporcular 'Rusya Olimpiyat Komitesi' adı altında yarışmak zorunda

Törende Rusya'dan da 60 sporcu yürüyecek, Rusya Olimpiyat Komitesi (ROC) Başkanı Stanislav Pozdnyakov ve ROC ekibi başkanı Andrey Konokotin de bulunacak.

Rusya bayrağı veya marşının çalınması yasak olduğu oyunlarda 335 Rus sporcu ROC adı altında bağımsız olarak boy gösterecek. Rus sporcular oyunlar sırasında üzerinde Rusya bayrağı bulunan olimpiyat sembolü olan ROC sembolünü kullanabilecek. Rusya’yı temsil eden hiçbir sembol hiçbir şekilde oyunlarda kullanılmayacak.

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), doping iddiaları nedeniyle Rus sporcuların 16 Aralık 2022'ye kadar iki yıl boyunca uluslararası büyük yarışmalarda Rusya bayrağı altında performans göstermelerini yasaklamıştı. CAS Rusya marşı yerine ‘Katyuşa’ şarkısının çalınması önerisini de reddetmişti.

Öte yandan Rus sporcuların formalarının tasarımlarında Rusya bayrağı renkleri olan mavi, kırmızı ve beyazın kullanılmasına izin veriliyor. Bu nedenle sporcuların üzerinde ülkelerinin bayrağının renklerini görmek mümkün olacak.

33 dalda 19 bin sporcu

42 tesisteki müsabakalarda 19 bin sporcu 33 dalda mücadele edecek, bu da Olimpiyat Oyunları tarihindeki en yüksek sayı.

Anahtar Kelimeler:
SalgınTokyoOlimpiyatOlimpiyat Oyunları
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.