BİST
1392
ALTIN
502.080
DOLAR
8.7510
STERLİN
12.1402
EURO
10.4450
Flaş Haber
Açık Arttırmada Satılan Pulun Fiyatı Dudak Uçuklattı
Kapat

Son Ankette Baraj Altında Kalan Parti Şok Etti!

Aksoy Araştırma, 'Türkiye Monitörü' mayıs ayı 4. hafta araştırmasını yayınladı. Buna göre; kararsızlar dağıtıldıktan sonra AK Parti'nin oy oranı yüzde 32,3 oldu. CHP yüzde 26,3 alırken İYİ Parti'nin oy oranı 13 olarak ölçüldü. Milletvekili dağılımını etkileyecek HDP, yüzde 9,9 oy oranıyla baraj altında kaldı. Öte yandan MHP de yüzde 9,1'de kalarak barajı aşamadı.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
04 Haziran 2021 Cuma 23:33
494 Okunma
Son Ankette Baraj Altında Kalan Parti Şok Etti!

Aksoy Araştırma tarafından haftalık olarak yapılan 'Türkiye Monitörü' anket araştırmasının sonuçları açıklandı. Aksoy Araştırma'nın sonuçlarına göre; "Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusuna seçmenlerin yüzde 15,5'i 'kararsız olduğunu', 'belirtmek istemediğini' ve 'oy kullanmayı düşünmediğini' söyledi.

MHP BARAJ ALTI KALDI

Araştırma sonuçlarında kararsızlar dağıtıldıktan sonra Cumhur İttifakı'nın oy oranı yüzde 41,4 olurken, Millet İttifakı'nın oy oranı ise yüzde 41 seviyesinde görüldü. Parti bazında bakıldığında Cumhur İttifakı'nda olan AK Parti yüzde 32,3 oy alırken, diğer ortak MHP iseyüzde 9,1 oy alarak baraj altı kaldı.

Son anket sonuçlarında sürpriz! MHP ve HDP baraj altı kaldı

HDP DE BARAJI GEÇEMEDİ

Millet İttifakı'nda yer alan CHP yüzde 26,3 oy alırken, İYİ Parti'nin oyu ise yüzde 13 olarak açıklandı. Her iki ittifakın dışında olan HDP'nin oy oranı ise yüzde 9,9'da kalarak barajı geçemedi.

DEVA VE GELECEK PARTİSİ OY ORANLARI

Öte yandan araştırmada, DEVA Partisi'nin oy oranı yüzde 2,5, Saadet Partisi'nin oy oranı yüzde 1,7, Gelecek Partisi'nin oy oranı ise yüzde 1,3 oldu.

Anahtar Kelimeler:
Aksoy AraştırmaKahraman HaberAnketSeçimKahramanhaberMhpHdpAk Parti
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.