BİST
1387.01
ALTIN
503.98
DOLAR
8.6836
STERLİN
11.9896
EURO
10.2758

TTB’den Korkutan Delta Virüs Açıklaması!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Delta Plus varyantı görüldüğünü belirtmesinin üzerine Türk Tabipler Birliği (TTB) 2'nci Başkanı Ali İhsan Ökten konuya dair açıklamalarda bulundu.

Furkan Ertuğrul
Furkan Ertuğrul
07 Temmuz 2021 Çarşamba 12:29

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kabine toplantısının ardından açıklamasında “Delta Plus 3 ilde 3 kişide görüldü. Bu kişiler aşılı değil. Birbiriyle temaslı kişiler değil. Bunlardan biri İstanbul. Ankara’da yok. Diğer iki ili söylemeyeyim” ifadesini kullanmıştı.

Bunun üzerine Türk Tabipler Birliği (TTB) 2'nci Başkanı Ali İhsan Ökten şu açıklamayı yaptı:

"Ülkemizde 3 kişide görüldüğü bilgisi verildi. Bu hastalardan biri İstanbul'da tespit edilmiş. Diğer ikisi hakkında nerede görüldüğüne dair bilgimiz yok. İki ilin açıklanmamasının nedenini anlamak zor.  Bakanlık her zaman olduğu gibi doğru ve yeterli bilgi vermiyor. Ancak Delta Plus varyantı ülkemizde daha yüksek olabilir. Çünkü bakanlık verileri sürekli sakladığı için sonraki veriler hep daha yüksek çıkıyor. Salgın ancak bilimsel ve doğru verilerin paylaşılması ile önlenebilir"

İlk olarak Hindistan'da görülen ve İngiltere'de yayılan Delta varyantına yönelik belirtiler diğer varyantlardan bazı farklılıklar gösteriyor.

Delta varyantı baş ağrısı, burun akıntısı ve boğaz ağrısı ile kendini gösterirken bu belirtiler gençlerde ağır bir soğuk algınlığı şeklinde görülüyor.

Son Güncelleme: 07.07.2021 12:33
Anahtar Kelimeler:
Ali İhsan ÖktenTürk Tabipler BirliğiVaryantDelta PlusFahrettin KocaSağlık BakanıTtb
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.