Maskelerin Ne Zaman Çıkacağı Belli Oldu

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, maskesiz bir hayata ne zaman kavuşulacağına yönelik açıklamalarda bulundu.

Furkan Ertuğrul
Furkan Ertuğrul
11 Temmuz 2021 Pazar 13:52
Maskelerin Ne Zaman Çıkacağı Belli Oldu

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, ikinci doz aşıyı olanların sayısı 50 milyon civarında olduğu zaman vaka sayısının da 1000'in altına düşebileceğini belirtti.

Vaka sayılarının 1000'in altına düşmesi durumunda maske kullanımının da sadece kalabalık ortamlarda uygulanabileceğini söyleyen İlhan, "Aşılama olmasaydı geçen yılın aynısını yaşardık, bu yıl da rakamlarda daha yüksek seviyeleri görebilirdik. Bayramdan sonra çok olağan dışı bir şey olmazsa, vaka sayısının günlük olarak ağustos ortası sonuna doğru daha aşağıya doğru geleceğini öngörüyorum" ifadelerini kullandı.

Ayrıca koronavirüs sürecinde her zaman tedbirli olmamız gerekeceğini de ifade eden Prof. Dr. İlhan şu açıklamayı yaptı:

"Maske sanki şemsiye gibi cebimizde olacak belki de. Belki vaka sayısı 1000'in altına düştükten sonra, AVM'ye gittik, kalabalık bir metroya bindik, kalabalık bir yere gittik o zaman maskemizi takacağız, sonra çıkarıp cebimize koyacağız. Türkiye'nin belli bölgelerinde, çok kalabalık yerlerinde, 1000'in altındaki rakamlar söz konusu olursa ancak maskeyi tekrar değerlendirmek gerekiyor bence."

Son Güncelleme: 11.07.2021 14:01
Anahtar Kelimeler:
Bilim Kurulu ÜyesiMustafa Necmi IlhanProf. Dr.Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi DekanıMaske
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.